17-08-07

Laatste "baby"foto, vanaf morgen zitten we met a real toddler in huis ;)

PICT2440

20:06 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Iep iep oera!

Ons tsjieka Céline loopt een kwarteeuw op deze aardbol rond!

 

*smijt confetti*

*blaast ballonnen op*

*zet mexican wave in*

*zoenen*

*lekskes van Renee*

 

Pakt maar ui ge-weet-wel-welk-ne frak van de kapstok en loat ui moar ne kjiè goe goan!

08:36 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-08-07

Goedgekomen

Na een goeie 2 maand groeien, zijn moeders frou-frou-knipmanoeuvres, quasi opnieuw volledig hersteld ;)

 Juni

rene120

Augustus

PICT2430

17:19 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-08-07

Landbouwers en dergelijke...

Renee kan sinds kort – om de één of andere reden – mega boeren laten, maar echt zo van "beeeeeeeeur". En te bedenken dat we "vroeger" soms meer dan een uur moesten zitten wachten op zo een mini-landbouwerke, nu gaat dat dus héél vlotjes ;)

 

 

 

En ook nog… scheten! Maar echt zo van die knallers, die je precies enkel verwacht uit een mens van 80 kilo ofzo, heel grappig, en dan kijkt ze zo met een gezichtje en ogen à la “Did I do that?”, grappig, en vooral die eerste scheet van de dag, ’s morgens (nog voor ons ontbijt, op een nuchtere maag dus), bij het afdoen van haar nachtpamper, net wanneer die beentjes in de lucht liggen "ppppppprrrrrrrrtttttttttttt", smakelijk, heel smakelijk. J

 

21:50 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-08-07

Frigo deel II

Bedankt aan de mensen die meeleefden met mijn zeer traumatisch Lijn-avontuur (gebt de karakters goed gelezen Steven ;p), het is bijna verteerd, dus hopelijk blijven er geen te grote psychische letsels over…

 

Dit gezegd zijnde: we kunnen weer groenten en fruit eten en melk bewaren en ongestoord Melo-Cakes stockeren!!! Ahja, want onze nieuwe frigo werd gisteren geleverd.Volgens tinternet zouden ze dus komen tussen 13u en 15u, stom moment dus, maar wel nog tijd genoeg om alles te ontdooien (het diepvriesvakje bestond namelijk van boven tot beneden volledig uit ijs). Kwart voor acht (!) gisterenmorgen gaat F.’s GSM, niet zo bijzonder, want zijn GSM gaat nogal dikwijls, maar nu was ‘t: “ ’t Is hier Vandenborre, we komen uw koelkast leveren tussen 10u en 12u.” Dooow! Wel grappig, ’t eerste wat F. zei na het leuke gesprekje: “Allez, diene mens zegt nu niet eens zijn naam of goeiemorgen of zo”. Ha, F. begint precies mijn beleefdheidsverwachtingen over te nemen ;) Soit, dat onding moest dus nog ontdooid worden, deurtje proberen opentrekken,  houten lepel ertussen gestoken, kom warm water ondergezet en uiteindelijk… de haardroger gepakt. F. zoals een echte kapper beginnen drogen en tegen 10u was alles in orde en stonden ons twee frigootjes in de gang te wachten tot ze zouden geruild worden voor ons nieuw frigootje. Om 11u45 waren ze hier…

 

En nu staat ons (witte product) Proline frigootje van Vandenborre-uw-akte-van-vertrouwen hier te blinken in onze keuken. Leuk!

 

P.S.: Hooh, en nu liggen er vier Magnums “Ecuador Dark” te blinken in ons diepvriezerke.

  

10:32 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-08-07

Mexican wave!

Hier was deze morgen ongelooflijk WOEHOE fantastisch WOEHOE superleuk WOEHOE nieuws te lezen!!!

Van ons drietjes aan jullie drietjes een héél dikke proficiat en keep us posted! :)

P.S.: Als ik me niet vergis, was ik - lang geleden - gepland voor de 28ste februari, ook in een schrikkeljaar, een extra spanningselement dus :)

 

10:32 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Frigo

We zitten met een frigo-probleem. Ons twee oude (kot) frigootjes zijn het aan ’t begeven. T.t.z., mijn frigootje is al enkele weken dood. F.’s frigootje overleeft nog net, het vriesvakje is wel al volledig kapot, met als gevolg dat het frigootje constant vol water staat. Constant druppels op mijn Melo-Cakes EN DAT KAN NIET ZIJN! F.’s frigootje staat ook op mijn dood frigootje en om de één of andere onverklaarbare reden, schiet F.’s frigootje er de laatste weken soms af, die pootjes schieten naar de zijkant en dan valt den bovensten er telkens net niet volledig af.

 

Tijdens ons verlof hebben we dan maar de heel emotionele beslissing genomen om euthanasie toe te passen op F.’s frigootje. Naar Vandenborre getrokken en daar een vervanger voor onze twee beestjes gezocht die dat ene jaar nog zou moeten overbruggen. Eén besteld met een apart deurtje voor het vriesvak, zal misschien iets langer meegaan dan. Morgen komen ze ons nieuw vriendje leveren (en nemen ze hopelijk onze twee wrakken mee). Net gekeken op tinternet, ze komen nu toch wel net tussen 13u en 15u, zo midden den dag en dat het nu morgen net één van de weinige vrije weekenddagen is die we in lange tijd weer zullen hebben. Damn.

 

09:42 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Lijn

Gisterenavond een Irish Pub-date met K., mijn o.a. Kookcursus voor Beginners-vriendinnetje J

Makkelijkst is om met de tram te gaan. Gewoon opstappen op de K. Albertbrug en afstappen in de Zonnestraat. Oorspronkelijk afgesproken rond 20u30, K. had een kwartiertje vertraging in haar schema, geen probleem, ideaal om de etalages in de Veldstraat te bekijken. Opgestapt om 20u09 (tram 22). Een oudere, mannelijke bestuurder, die ofwel 1) zich beter op pré-pensioen zou laten zetten, ofwel 2) slechtgezind was omdat hij “de laten” had, ofwel 3) ’s middags een slecht broodje préparé had gegeten…

 

Ik: Goeienavond, ticketje voor 1 persoon aub (stuk van € 2,00 vast).

Hij: (Wat? De mensen aankijken? Bahnee gij, gewoon door de voorruit blijven staren) Als ge nu nog nie weet da ge ui ticketse an dienen automoat moe keupn!

Ik: Excuseer? (door dat glas ertussen en zijn nogal redelijk Gents accent had ik het niet zo heel correct begrepen dacht ik)

Hij: (herhaalt zijn zinneke)

Ik: Oh ja, sorry, ja, is al een tijdje geleden dat ik nog met de tram gereden heb… (‘k Wou er dan nog bijzeggen, dat ik nergens iets gelezen/gehoord had dat je nu nooit meer een ticket op de tram kunt kopen?)

Hij: Ge kunt an de volgende halte afstapn en doar an dienen automoat ui ticketse keupn!

Ik: Euh… (Oh en diene mens had zoveel chance dat ik al gans de week heel moe loop, anders had ik er wel 't één en 't ander uitgefloept).

Rijdt hij nu toch wel niet door en stopt hij nu toch wel niet speciaal aan die volgende halte alleen voor mij om dààr mijn ticket aan die automaat te kopen??!!?? Hoe belachelijk en onbeleefd is dat nu niet!

Ik: Bedankt voor uw vriendelijkheid mijnheer, maar ‘k zal de rest wel te voet afleggen!

Baf. Deur toe. Tram weg. E*kel! En aangezien het toch nog lang niet donker was, niet regende en ik geen hakken aanhad, ben ik maar te voet richting Irish Pub getrokken. Nèh! Moest ik zo onvriendelijk zijn op mijn werk…?! En dan willen ze dat de mensen hun auto meer thuis laten en meer gebruik maken van het openbaar vervoer, plezant alleszins.

 

K. raadde me aan om eens te reclameren bij De Lijn, ha, en omdat ik nu toch thuis ben vandaag, ga ik mij daar eens ferm mee bezig houden se!

En ’t toppunt van al, rond 22u30 neem ik terug de tram van de Zonnestraat naar de K. Albertbrug, is ’t wel niet weer diezelfden trambestuurder zeker! Ondertussen had ik K.’s ticketje gekregen, want ‘k was het natuurlijk wéér vergeten dat je dit moet “keupn an dienen automoat”.

 

 

09:23 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-08-07

Crèchekiekjes

Droom droom droom

P1130025

Moeder en dochter

P1130075

Met E. en A. (die voor enkele jaartjes Ecuadoriaans meisjes gaan versieren is)

P1130092

Handoplegging door M.

P1130255

Njam njam njam

P1130292

Met K. (°18-08-2005), die dus exact één jaartje ouder is dan ons miss, Renee zal nog ferm mogen eten (én wat zon meepikken ;p) om K. te evenaren binnen een jaartje

P1130913

Smaail

P1130925

Knuffelen met speelkameraadje M.

P1130942

Met dank aan Hilde voor het leuke beeldmateriaal :)


 

18:25 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-08-07

Tijd

Op acht minuten van appartement naar crèche.

En net iets langer van crèche naar werk.

Zien wat het vanavond geeft, maar voor mijn part, mag het altijd vakantie zijn op de wegen.

 

16:18 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-07

Augustus

Terwijl het vorig jaar op dit moment één van de rotste periodes ooit was (niet door het platliggen,want dat was gelukkig al achter de rug), is het dit jaar een superperiode. Dit jaar wordt er me niet gevraagd om mijn levenslange overtuigingen en principes overboord te gooien, zo zonder boe of ba, gewoon wegsmijten, niet omdat ze slecht zijn, neenee, gewoon “omdat ze abnormaal zijn en niet van deze wereld en getuigen van een niet-opgevoed leven”. En die overtuigingen zouden er dan nog eens voor zorgen dat ons miss minderwaardig zou zijn met het nodige gepest gans haar leven. U fronst uw voorhoofd en denkt waar hàlen ze het? Tja, wij vorig jaar ook.

 

(…)

 

Neenee, niks van dit alles tijdens de o zo leuke maand augustus dit jaar. Dit jaar schijnt de zon, letterlijk en figuurlijk. Augustus bestaat dit jaar uit genieten van Renees ontwikkeling die zó vlug gaat: dada wuiven, bravo klappen, draaien met de handjes, op en neer wippen op muziek, tout court mega show geven, schaterlachen, lief doen, redelijk wat knuffelen, af en toe passend en bewust “mama” zeggen, thuis gevecht met eten voeren, in de crèche gelukkig niet, oorlogske voeren met Wannes omdat zijn tuutketting nu net ietske leuker schijnt te zijn dan de hare, toch de confrontatie met gras durven aangaan, een heel grote voorliefde vertonen voor stereo, tv, Xbox, afstandsbediening, laptop en GSM, zich rechttrekken en al vasthoudend wat stapjes verzetten, haar vierde tand (2de snijtand bovenaan) laten doorkomen (ow god, de Verhofstadt-look is precies in the house), haar haar laten groeien, frou-frou in een staartje dragen en dan hopelijk binnen een paar maanden een leuk carrétje hebben, enzovoort enzovoort, …

 

En alle verpesters, stokers en jaloerse, narrow-minded individuen gewoon compleet opzij laten liggen. Nèh! Life can be great!

 

16:27 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-08-07

Een staart in het haar (bedankt é Hilde bedankt ;p) kan rare dingen doen met ne mens ;)

PICT2384

PICT2387

PICT2388

PICT2393

18:28 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

31-07-07

Gelukkig Nieuwjaar!

Voor ons start een nieuw jaar al enkele jaren op 1 augustus. Dus morgen mogen we “Gelukkig Nieuwjaar” zeggen, woehoe J Op één augustus startte F. namelijk zijn opleiding, dus rekenen we meestal van 01/08 tot 31/07 van het volgend jaar, handig niewaar ;) En morgen is het dan nog een speciaal Gelukkig Nieuwjaar, F.’s laatste jaar begint en dan zit het er – op 31/07/08 – op.

 

Nog één jaartje van de vijf en daar ben ik nu toch echt wel een heel klein beetje ongelooflijk trots op, op die uithouding, inzet en wilskracht. Goe gedaan maat! In dat jaartje “alleen nog maar” een eindexamen afleggen, een huis zoeken, banken afschuimen, verhuizen en nog zoveel meer spannende dingen. To be continued.

 

20:13 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-07-07

Gedaan

En ons verlof is gedaan, bleit, snif, bleit! Twee weekjes is eigenlijk relatief weinig als je dat zo bekijkt in verhouding tot het aantal dagen werken op een jaar en dan nog zeker voor de papa des huizes, maar soit, we hebben het toch gehad niewoar. Een verlof zonder reis is – euh – anders dan een verlof met reis en een verlof met uitslapen tot rond een uur of zeven is ook iets anders dan tegen ten elven in uw bed kunnen blijven liggen, maar ’t was toch plezant, heel plezant zelfs!

 

Gewoon iedere dag samen kunnen ontbijten, lunchen en avondeten is op zich al een Fata Morgana-ster waard en we hebben ook nog Brugge bezocht, de Gentse Feesten overdag, op huizenjacht geweest (zelfs een huis met “1001 mogelijkheden”, ahum…), opa’s verjaardag gevierd (hiep hiep hiep!), Bokrijk (speciale beesten gezien!), de Gentse Feesten met de Chicas tot een uur of vier ’s morgens (net niet platgedrukt geweest, tot tweemaal toe, aan Milow en op den tram, dank u dikke, zwetende, stinkende mijnheer met uw broodje! * bweurk *), Knokke (goedkope kinderboekjes gevonden), BBQ bij P. en E. (zoals altijd, héél plezant), Makro, pediatersbezoek, verdwaald in Wijnegem-shoppingcenter, de intentie gehad om de 12 km-wandeling te doen in Damme (na – euh – anderhalve km teruggekeerd en dan maar nen coupe Brésilienne gaan eten, véééél plezanter) en vandaag afgesloten met een echte Chica-dag en uiterst verzorgde BBQ! (danku mama en papa van Pruts! Oh en danku Pruts ! ;p).

 

Kan het nog schoonder? Bah nee!

 

 

20:26 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

BBQ-time! (bij P. en E.)

Vol adoratie!
 
PICT2336

Stoere mannen aan het vuur

PICT2341

De gastvrouw van de avond (die wèl heel fotogeniek is, tsss!;) )

PICT2340

En deze super plaids zijn te vinden hier!

PICT2347

 

11:08 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-07-07

Strontparket

Renee weet al heel goed waar ze mag aankomen in de living en vooral waar ze niet mag aankomen, verboden terrein is de stereo, cd-rek, Xbox (dat is een « nee » door papa), wijnrek, boekenrek, stopcontacten, … aan de parket kan ‘t kind niks doen, ‘t is een strontparket, de vorige huurders hebben er nooit naar omgekeken, waardoor die 7684689709702 latjes nu praktisch allemaal losliggen. Van zodra ge er wat met klamme voetjes en/of handjes aankomt, hebde * floep * een latje mee, wreed ambetant, zeker voor een kruiperke.

 

PICT2366

 

PICT2367

PICT2368

16:16 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-07-07

Kiwi!

Tijdens onze laatste consultatie bij de pediater hadden we het nog eens over Renees eetmanieren. Haar flesjes (’s morgens, rond 18u-19u, rond 22u-23u) gaan er nu (gelukkig) vlot in, zo een 240cc ongeveer, wat prima is. Maar haar groentepap en vooral fruitpap… om horendol van te worden. We bieden haar telkens 200 gram aan en die raakt bijna nooit op. Soms (lees: nogal dikwijls) “staakt” ze al na 4-5 lepeltjes, interesse is weg, beginnen neuten, soms krijsen, hangen in de stoel, hand in de mond, lepel wegslaan, eten uit mond laten vallen, bavet proberen afdoen, enz… enz… De eetmomenten verlopen hier dus altijd stresserend, niet alleen voor haar, maar ook voor ons. Plezant is echt wel anders. Een kind (baby) hebben die niet graag eet, is niet zo leuk om het redelijk zacht uit te drukken. En okee, we weten ook wel, ze is zo goed als altijd content, lacherig, gelukkig, aandachtig, actief, met momenten superactief, … ze is mager, maar ja, bij volwassenen bestaan er nu eenmaal ook heel magere, magere, “gewone”, dikke en heel dikke mensen, so be it.

 

De pediater raadde ons aan om haar fruitpap eens te vervangen door gewoon een stuk fruit in kleine stukjes te snijden, het haar zelf te laten nemen en haar niet langer dan 15 à 20 min. aan tafel te houden. Op de blog van deze twee knappe mannen las ik vandaag net over de Rapley-methode. Of de kinderarts’ advies hierop gebasseerd is weet ik niet, maar kom, aangezien het heel belangrijk is om altijd naar een dr. te luisteren ;) hebben we dit vandaag dus maar eens gedaan.

 

Een kiwi in ontelbare stukjes gesneden, in een tupperwarepotteke gedaan en Renee laten doen… gans de kiwi werd opgepeuzeld! Wat me toch ook niet zo simpel leek om die kleine, glibberige stukjes kiwi uit dat potje te pakken, maar het lukte dus. En in een opperbeste stemming! Zonder gejengel, zonder getrunt, zonder uitspuwen.

 

PICT2350

 

Soms smaakte het wel een beetje zuur ;)

 

PICT2356

 

Als dessert nog een halve betterfood...

 

PICT2358

...waarbij er zelfs kon worden geschaterlacht J

 

PICT2360

En al die vitamientjes zorgen voor sterke beentjes!

PICT2362

 

17:50 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-07-07

Zeg nooit nooit

Nooit zou ik de tv gebruiken als ”babysit” of als middel om mijn kind(eren) kalm te houden, pedagogisch niet verantwoord, zo lui, zo mak, zo gemakkelijk, enzovoort enzovoort… Ik kreeg het vroeger –tijdens mij babysitjaren- altijd zwaar op mijn heupen wanneer ik zag dat sommige kinderen gewoon gehypnotiseerd zaten te kijken naar dienen vierkanten bak. Erg eigenlijk dat sommige peuters/kleuters quasi alle mogelijke Ketnet-series van voor naar achter en van achter naar voor kennen, laat staan dan nog programma’s die eigenlijk (nog) niet voor hen bedoeld zijn…

 

Deze morgen: Renee wakker om 6u45, op zich niet zo erg (alhoewel, ’t is CONGE!), maar we zaten gisteren wat te laat in ons bed (F. door een nieuw computerspel, ik door De Vliegeraar), Renee fles gegeven, ze 15 minuten laten nijpen in ons gezicht (vreemde hobbies heeft ons kind) , ons benen laten beklimmen, duwen, stampen, lachen, rollen, onnozel doen op ’t bed, der net niet af stuiken,… Beetje na zeven uur “Hmm, zouden we ze niet in haar park gaan zetten en zo met den tv wat op den achtergrond…?”. En als er nu één moment op den dag is dat Renee graag in haar park zit, dan is het wel ’s morgens, dus ons “plan” zou misschien wel eens kunnen lukken. ;) F. haar erin gezet, haar park wat verschoven, wat eigenlijk absurd is, want zoooo groot is onze living nu ook weer niet, mor soit, en… de tv aan! Hohoho! Wat zijn we slechte ouders! J

 

Om 9u15 schoot ik plots wakker “Ow god, ons kind zit daar nog zo zielig in haar park in de living voor den tv!!!” In de gang hoorde ik al de Smurfen en ons miss aan ’t tetteren, met haar rug naar de blauwe vriendjes gedraaid, schoon aan ‘t “lezen” in haar boekske, waarschijnlijk een verhaaltje aan het voorlezen aan Cornelius haar krokodil die bij haar in ’t park lag. Zo schattig en zo grappig! En zo hebben wij nog bijna twee uur extra slaap gehad, nèh!

 

I.

 

P.S.: Wel een wreed mottig geurke in de living, ze had dan ook een enorme kaka gedaan ondertussen, als wraak waarschijnlijk ;p

 

21:47 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-07-07

Cijfertjes

The results of the jury:

 

Lengte: 72,5 cm

Gewicht: 7 kg 750

Hoofdomtrek: 44 cm

 

Ze blijft een lange smalle, maar voor de rest is alles prima in orde. J

We blijven op vijf voedingen per dag en volgende maand inspuiting tegen mazelen, bof en rubella. Aiai!

 

 

10:52 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-07

2 las chicas

http://www.youtube.com/watch?v=V-ldORi9WWo

En nee, 'k ben nie moe ze, totaal nie eigenlijk!

P.S.: Nie vergeten: www.plasactie.be

 

11:43 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-07-07

Dagje Bokrijk

... is begonnen met eten!

PICT2292

Zotjes doen.

PICT2294

Eeeeeeeeindelijk iets gevonden wat Renee zonder commentaar en in geen tijd opgepeuzeld heeft: een friet!

PICT2296

Steltlopen...

PICT2304

Een schaap dat incognito wil blijven.

PICT2306

Een oud Westvlaams spel: met gekruiste voeten/benen op die balk blijven zitten en met die stok die 4 petten van die rechtopstaande balkjes proberen smijten (ter info: 't was gelukt!).

PICT2307

"Dingen" aan een boom.

PICT2310

Zotjes doen (deel 3424897 van de dag).

PICT2313

Koe -euh- paarden!

PICT2316

Een veld vol... bieten!

PICT2317

Een beest die we "het-beest-met-vier-dingen-op-zijn-hoofd" hebben genoemd.

PICT2319

Mini-varkens oftewel mini-zwijnen oftewel biggetjes aan 't eten bij mama-zwijn!

PICT2323

Biggetjes voldaan en mama-zwijn leeg (denk ik...).

PICT2328

 

19:22 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-07-07

Gentse Feesten

En de Gentse Feesten bezocht vandaag, de eerste keer dit jaar, allez voor mij dan toch, F. was zaterdag al geweest (dé vrijgezellenavond…), heel kort wel, maar wel net lang genoeg om een paar Duvels te drinken ;)

 

En zoals ieder jaar (behalve vorig jaar, want toen had ik platte rust remember) rondgelopen zoals twee kiekens zonder kop, ofwel te laat voor iets, ofwel te vroeg voor iets en we hebben nochtans het G.F.-programmaboekje liggen, maar het meenemen? Ho-ho-ho!

 

Maar het was plezant, een vettige braadworst gegeten, bij Cassis een lekkere ijskoffie gedronken, F. een Duvel, bij Belga Queen nog een drankpauze, ik een icetea, F. een Duvel. ;) Getwijfeld of ik nog oliebollen zou eten. Nope. Getwijfeld of ik nog escargots zou eten. Nope. Leuk volk tegengekomen, geen druppel regen gehad (we hadden nu eens een paraplu mee!). Binnengesprongen in de Fnac, staan kwijlen bij de SLR-cameras, toch maar wijselijk gewoon bij de boeken wat gekocht. Er was een actie: 2 kopen + 1 gratis en ik had nog bons, leuk leuk leuk. Deze gekocht:

 

De vliegeraar – Khaled Hosseini (schijnt heel goed te zijn, had dit o.a. hier gelezen)

Het land van mijn vader – Wibke Bruhns

De zwarte met het witte hart – Arthur Japin

 

Nu nog kunnen beslissen wat eerst te lezen.

 

 

19:25 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-07-07

Estofado de patatas (tapas)

Aardappelstoofpotje

 

Voor 4 personen (wij kregen dit wel met 2 heel gemakkelijk op):

 

Ingrediënten:

400 gram geschilde aardappelen

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel zeezout (gewoon tafelzout lukt ook)

1 grote zoete witte ui

1 teentje knoflook

1 à 2 fijngesneden rode pepertjes

4 tomaten

1 eetlepel zoete paprika

½ glas witte wijn (bijv. Chardonnay)

2 laurierblaadjes

peper

 

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 à 2 centimeter.

Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.

Snijd de ui klein en hak de knoflook.

Bak de aardappelblokjes in de olijfolie, voeg de ui, het rode pepertje, paprikapoeder en de knoflook toe en laat alles 10 min. bakken.

Doe dan de tomaten, de laurierblaadjes en de wijn erbij en laat alles nog 10 à 15 min. stoven.

Kruid alles met peper en zout.

 

(Feeling, juli 2007, pag. 66)

 

Simpel en lekker!

 

21:44 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rijstkoeken voor baby's...

PICT2286

Ons "ferm" eterke gaat het toch eens proberen...

PICT2287

...en dit is de bevinding...

PICT2288

 

17:03 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Leven op grote voet(en)

PICT2281

12:32 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-07

Oesters!

Vrijdagavond mijn date gehad met mijn werkbeest aka mijn bedgenootje J Een date is altijd leuk, en zeker als het totaal onverwacht is. En dan nog wel in de Grade. Dààr ga ik nu eens graag eten zie, niet iedere week uiteraard, maar af en toe. ’t Is daar lekker, redelijk schappelijk van prijs en ze hebben daar mooie (én vriendelijke) garçons en garçonettes. Het was geleden van dertig september tweeduizendenvijf dat we daar gingen eten, we zaten aan dat klein tafeltje, vooraan aan het raam en tijdens dat etentje besloten we ons klein konijn te fabriceren. En die theorie hebben we dan nogal vlug in de praktijk omgezet ;)

 

Ik moest persé de oesters hebben, ze zijn daar lekker, fris en worden mooi geserveerd. F. koos voor de trio van ganzenlever (pastei, gebakken en natuur), naar zijn zeggen was die ook om vingers van af te likken. Tot mijn ontgoocheling waren hun njammie kalfszweriken van de kaart verdwenen en we hebben dan beiden maar geopteerd voor het lam, wat een volwaardig alternatief bleek te zijn. ‘k Moet zeggen één van de betere stukken lam die ik al geproefd heb in mijn leven. Het dessert was een héél moeilijke keuze, zovéél lekkers. Dan toch maar gekozen voor de sabayon met een bol vanille-ijs en rode vruchten: NJAM! Als morantische afsluiter nog een koffietje op hun terras en dan nóg een fokkietje op een terrasje aan het station, lang leve het mooie weer en flinke babysitters die zo een avondje uit mogelijk maken. Zeker voor herhaling vatbaar F.! J

 

10:46 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-07-07

Babynews!

Hooooooooh en vandaag het ongelooflijk fantastische nieuws gehoord dat G. en S. hun tweede spruit verwachten, ergens in december. Zo spannend! Zijn nu al razend benieuwd naar het geslacht én de naam. Hopelijk wordt het een zo zorgeloos mogelijke zwangerschap en een slaapgrage baby!J

 

2007 wordt precies een echt babyjaar! J

 

19:18 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrijgezellen

Vandaag is het de vrijgezellendag van D. en V., en ook de vrijgezellenavond en ook voor een groot stuk vrijgezellennacht, denk ik… J Om organisatorische redenen kon ik er niet bij zijn, maar ‘k ben er vrij zeker van dat F. dat gemis wel zwaar zal compenseren. ’t Weer zit alleszins al mee en voor zover ik al heb mogen horen, was het paintballen heel goed meegevallen, hebben ze toch nog deftig gegeten en waren ze zich nu aan het amuseren op de bowlingbaan, straks nog de Gentse Feesten attackeren, een stripster (stripteuse? stripiseuse?) aanschouwen en dan hopelijk straks allemaal op een ietwat (liefst!) deftige manier thuisgeraken. En dan kunnen we beginnen aftellen naar den trouw zelf, joepie!

 

18:41 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-07-07

Heel belangrijk om als vrouw mobiel onafhankelijk te zijn ;)

PICT2271

Waar zit dienen toeter hier?

PICT2268

Precies beetje zat achter 't stuur ;p

PICT2278

 

16:58 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-07-07

To S. & S. ;)

Ik verneem net dat ik morgen hier getrakteerd word en dat jullie komen babysitten! :)

S.U.P.E.R.! :)

 

21:43 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende