10-11-06

Twaalf weken

Ons juffrouwtje, ons madammeke, ons ratje, ons aapke, ons knorretje is vandaag 12 weken. Twaalf weken zegt tijdens een leven niet zo heel veel, maar wel des te meer tijdens een zwangerschap, ‘k weet nog goed dat we énorm aftelden naar die cruciale 12 weken, dan heb je statistisch gezien, “maar” 5% kans meer op een miskraam… En kijk, nu is Reneetje er gewoonweg al 12 weken.

 

Zoals jullie wel kunnen zien op de foto’s stelt ze het heel goed. En wij ook J Ondertussen slaagt ze er zelfs “al” in om flesjes uit te drinken die de hoeveelheid bevatten voor de gemiddelde baby van 4 weken (ahum…). Heel erg mager lijkt ze niet in mijn ogen, het bekende baby-buikje en dikke babybillekes heeft ze wel niet. Soms lachen we ermee en zeggen we dat al haar melk rechtstreeks naar haar wangetjes gaat (ocharme als ze dit ooit leest…). Een echte karwei om gepaste broekjes voor haar te vinden, lang en smal moeten ze zijn (indien iemand tips heeft waar deze te koop zijn, shoot!)

 

Ze blijft enorm kwiek en alert, slaapt nog heel weinig overdag en heeft alles gezien en gehoord (ook de tv schijnt haar wel te boeien, aiai). Haar eerste “woordje” is ondertussen ook een feit, nl: “geu” (met de “g” van garçon, voorlopig dus geen Westvlaamse klanken). Dit kan ze gerust tientallen keren na mekaar zeggen, heel grappig. Vooral ’s morgens is het superzalig, gegarandeerd dat we een glimlach krijgen vanuit haar bedje en ze begint dan gelijk een zot, klein konijntje te zwaaien met haar armen, haar benen hebben meer de spierkracht van Tom Boonen 50 meter voor de meet. Ze begint dus altijd supercontent aan een nieuwe dag, leuk voor ons.

 

Iemand vroeg me overlaatst of ons leven erg veranderd is sedert de geboorte, wel om eerlijk te zijn, eigenlijk niet, alleszins veel minder dan ikzelf verwacht had. Het enigste wat we minder doen is uit eten gaan (voorlopig toch…), maar dat compenseren we door te kokkerellen in eigen keuken en is ook niet zo slecht voor onze portemonnaie ;) Uitslapen is ook een werkwoord dat we eigenlijk niet meer kennen, maar dat is nog het minste. Voor de rest past Renee perfect in ons plaatje, we blijven ook niet echt speciaal thuis voor haar, ze kan gerust mee naar de Carrefour, ’t centrum, zee, Brugge, enzovoort… Ook qua voeding is dat geen probleem, overal zijn ze wel bereid om een flesje op te warmen. Ze zal dus alleszins niet mensenschuw naar de crèche vertrekken op 1 december (jaja, die datum nadert…).

 

Binnenkort 3 maanden en dan ook tijd voor de 2de algemene inenting, het anti-rotavirusgedoe, de dikke prevenarspuit, weging en meting. Gelukkig is de papa dan op verlof, kan dan eens meegaan, want iets zegt me dat ze niet zo kalm zal reageren als de vorige keer, wait and see...

 

Groetjes en tot later!

I.

15:15 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

mijn dochter was maar 45 cm, 2780 bij geboorte... Is nu dik 5 jaar, en nog steeds een klein fijn ding: een goeie meter, met geen 15 kg. Maar: gelukkig en gezond en super bij de pinken... Ik moet nog steeds op zoek naar broekjes met een extra rek in (met van die knoopjes): niet in alle winkels te vinden... Prémaman, Carrefour en JBC regelmatig wel...

Gepost door: vollemaan | 10-11-06

voorgevoelens.. ja en voorgevoelens hé...Fijne namiddag nog hoor!

Gepost door: De Astroloog | 10-11-06

De commentaren zijn gesloten.