19-11-06

Chica-dag!

Dag iedereen!

Eeeeindelijk was het zover, dé grote dag waar mijn mama al zo lang over vertelde.

De enige, echte chica-dag! Ja, dat is wel een raar woord hé en mijn mama spreekt dat ook heel raar uit, ze zegt eigenlijk “tjsieka”, mijn mama zegt dat dat is omdat het een Spaans woord is.

Mijn mama had me deze week ook in geuren en kleuren verteld wat een chica-dag is, en het is eigenlijk heel simpel: op de chica-dag, komen de chicas samen en de chicas zijn de vriendinnen van mijn mama van aan de Hogeschool. En omdat ik geen echte tantes heb, mag ik al die chicas “tante” noemen, leuk hé! Op een chica-dag gebeurt er een beetje vanalles, eten, drinken en vooral héél véél babbelen…‘k Vond het wel heel leuk om iedereen eens te zien, de chicas waren wel al eens op bezoek geweest, maar mama zei dat ik toen nog een kleine, platte, slapende baby was en ‘k heb daar toen niet veel van gemerkt.

 

Omdat het ook een speciaal vrouwengedoe was, mocht ik vandaag ook mijn kleed aandoen, joepie! ’t Ligt daar nu al zo lang in de kast, maar we hadden wat probleempjes met de knopen, maar oma heeft dat gelukkig op tijd kunnen oplossen. Gelukkig dat mama het mij nog eens aangedaan heeft, want ’t begint al een beetje klein te worden, allez, in de lengte welteverstaan, in de breedte kan er nog een baby’tje bij. Jammergenoeg heb ik mijn kleedje wel niet gans de namiddag mogen aanhouden, mijn mama werd er ambetant van dat het niet mooi op zijn plaats bleef zitten, gelukkig had ze mijn broek mee, anders zat ik daar in mijn blootje!

 

Tante Lena is eerst bij ons langsgekomen om mama een beetje te helpen met alles in de auto te steken, want papa was vandaag druk aan het werk. Ze had ook twee heel leuke cadeautjes mee, een tas voor mama met een foto van mij op en ook een bavetje met mijn foto, mooi!

 

Daarna zijn we vertrokken naar het huis van tante Lies, want daar was alles te doen…

 

‘k Heb niet zo heel veel geweend, een klein beetje maar… maar ja, ‘k ben zoveel gekwebbel niet echt gewoon hé, mijn mama kan ook wel veel babbelen, maar zes tetterende vrouwen is toch nog iets anders…

Gelukkig is “nonkel” Bart (dat is het vriendje van tante Lies én voetballer) dan nog toegekomen en heb ik een beetje naar het voetbal mogen kijken.

 

Hieronder wat sfeerfotootjes van deze namiddag.

Op de eerste foto zie je mij met tante Lena, mijn mama vindt dat tante Lena vlug moet zorgen voor een speelkameraadje voor mij, maar waar zijn die eigenlijk te vinden? In de Carrefour, in de Delhaize, de Makro misschien…?

PICT1321

Hier zie je mij met tante Lies, haar vinger was héél interessant… Tante Lies heeft heel wat spannende verhalen verteld over de stofzuiger, de blender, de mixer, amai, amai, ... een zotje hoor!

PICT1322

De vinger van tante Lies was zelfs zoooo interessant dat ik ervan in slaap viel… Misschien vindt tante Lies binnenkort ook wel tijd voor een speelkameraadje…?

PICT1325

Mijn derde “stop” was bij tante Marie, amai, dat is ook wel een zotje hoor! De wol van haar truitje vond ik heel smakelijk. Mijn kleed begon me daar wel al te ambeteren…

PICT1326

Bij tante Céline begon ik last te krijgen van mijn kleed…neenee Céline het lag niet aan jou ;)

PICT1327

Mijn laatste stop was bij tante Sylvie, zij heeft wel een tijdje moeten wachten, want ondertussen was ik Knorretje beginnen spelen...

PICT1330

Toen was mijn mama het zo beu dat ze mijn kleed heeft afgezwierd (OEF!) en heb ik mij nog eens genesteld bij tante Céline voor een tweede fotosessie

PICT1331

Tante Julie kon er vandaag jammergenoeg niet bij zijn, maar volgende keer krijgt ze mijn volle aandacht. Uiteraard is ze, net zoals de andere chicas, altijd welkom bij ons thuis!

Het was leuk, heel leuk, maar o zo vermoeiend, tot later allemaal!

Renee

PS: 'k Moet ook nog zeggen van mijn mama dat ze wat moeite gehad heeft met de rode ogen...tante Marie ziet er dus in't echt niet uit als een albino hé!

PS nr. 2: Mijn mama heeft ook wat gesukkeld met de lay-out, maar ze zal morgen vragen aan papa om het op te lossen, papa's dienen daarvoor hé!

20:08 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

heel gezellig Reneeke het was heel gezellig gisteren hoor met jou erbij...
je mama was wel niet zo snel van begrip om jou op die zak te herkennen maar alé na enkele momenten had ze het toch opgemerkt...
en dat speelkameraadje, ik zal keer overleggen met nonkel Jelle hé... wat die er van vindt... :-)
ik laat je nog wel iets weten...
hele dikke knuffels xxx

Gepost door: tante Lena | 20-11-06

wat een schatje Ik had je reactie gezien op mijn webblog en ik dacht ik ga eens kijken.Wat een schat van een dochtertje. Ik heb zelf 4 kids (2 jongens en 2 meisjes) en ze zijn gewoon zalig. Zelfs als ze groter worden. De ouste is 15, de jongste 3. Elke leeftijd zijn eigen charmes. GENIET ER VAN MET VOLLE TEUGEN. Het is een klein princesje. PROFICIAT !!! Groetjes Nancy

Gepost door: Nancy Dullaert | 20-11-06

Dag Reneetje,
Blijkbaar had je het naar je zin bij ons! Je bent dan ook een echte schattebol, een knuffelbeestje, een keppedoenderke, een prachtig juffertje! Je mama doet dat goed hé! We hadden het wel zo verwacht hoor maar toch lijkt je mama alles doen net alsof ze haar hele leven nog niets anders gedaan heeft dan voor jou zorgen!
Bedankt voor het leuke samenzijn chicas, tot de volgende!

PS Reneetje, t.Marie heeft van die rode ogen wegens lenzen (heb ik horen zeggen),je hoeft niet bang te zijn hoor (en anders moet je maar een beetje keihard gaan huilen bij je mama ;-) )

Gepost door: Tante Marie (nee, niet die van de regels) | 20-11-06

De commentaren zijn gesloten.