30-11-06

D-day!

Woehoe! Eeeeeindelijk is het zover! D-day! De bijna 6 maanden-thuiszitten is gedaan. Morgen kan/mag/ga ik weer werken. Eindelijk! ‘k Ben er zeker van dat sommigen hun wenkbrauwen zullen fronsen bij het lezen van mijn “joepie-kreten”, maar so be it :)

Het was teveel, echt teveel, zo lang thuiszitten werkte bij mij gewoonweg afstompend tot op het frustrerende af. Ik besef maar al te goed dat er heel wat mensen (vrouwen?) zijn die voldoening vinden in “enkel” het huishouden doen , maar mijn dagen vullen met poetsen, wassen, strijken, opnieuw poetsen, koken, nog een beetje strijken, eens naar de bakker om de hoek (feest!), eens naar de apotheek twee straten verder (dubbelfeest!) is echt niks om te blijven doen. Nu alleszins toch niet.

 

Eindelijk weer de hersentjes gebruiken voor iets anders dan een Vitaya-programma of de reclameblaadjes. En een mens studeert nu eenmaal niet voor niks!

 

Waarschijnlijk, allez, ‘k ben het eigenlijk 100% zeker dat ik mij binnen een week loop te ergeren aan de file op de Voskenslaan, aan onbeleefde mensen aan de telefoon, aan een printer of fax die piept wanneer hij niet moet piepen, maar op dit moment kijk ik er wel énorm naar uit.

 

Uiteraard staat dit alles los van Reneetje. Onnodig te zeggen dat ik haar ongelooflijk ga missen, verschrikkelijk ga missen. Maar langs de andere kant weten zowel de papa als ik dat het o zo belangrijk is dat ze opgroeit tussen andere (kleine) kindjes en aangezien een broertje/zusje nog niet voor de nabije toekomst is, zal ons madammeke wel vriendjes maken in de crèche. En omdat we nu eenmaal willen dat ze een sociaal kindje wordt met een onbekrompen ingesteldheid op alle gebied, zal ze daar absoluut op haar plaats zitten.

 

We gaan ervoor meid, ik op 't kantoor, jij in Kid's Loft :)

 

19:54 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-11-06

Hiep hiep hoera!

Dag allemaal!

 

Vandaag was het een heel speciale dag, namelijk mijn papa’s 28ste verjaardag. En omdat het de eerste verjaardag is die ik meemaak, had ik besloten om een beetje vroeg wakker te worden om alles extra te beleven, maar dat was buiten mijn mama gerekend. Mijn mama is nogal redelijk streng als het op vroeg opstaan aankomt…en eigenlijk maar best ook, want na 10 minuutjes ben ik weer in slaap gesukkeld, zodanig dat ik om 7u30 volledig uitgerust was om aan mijn papa’s verjaardag te beginnen. In vol ornaat dan nog wel, voor de eerste keer heb ik een flesje van 170 cc uitgedronken!

 

Mijn papa was wel heel erg geschrokken. ‘k Had een kaartje en een cadeautje voor hem! ‘k Weeg misschien wel nog geen 5 kilo, maar shoppen kan ik al als de beste! Hieronder zie je mijn papa met zijn cadeautje, hij wou eens een stoere pose aannemen en het is precies goed gelukt…

PICT1365

Mijn papa moest dan nog een ganse zoektocht doen! Mijn mama had dat ineengestoken, maar ’t was wel een raar cadeautje eigenlijk. Ze gaan gewoon slapen in een ander bed! Raar hé?! Ik slaap toch liever in mijn eigen bed en in mijn eigen slaapzak.

 

Deze namiddag zijn we dan naar Knokke geweest. Mijn papa had zijn wagen ergens geparkeerd waarvan hij dacht dat het niet mocht, maar mijn mama zei van wel. Dan hebben ze 4 keer, jawel 4 keer de Lippenslaan afgewandeld op zoek naar een bepaalde brasserie, maar ze waren daar nu toch wel aan het verbouwen zeker en daardoor vonden ze het niet! Ondertussen deden mijn mama’s voeten al pijn, want ze wou persé haar nieuwe botten al eens aandoen, niet zo slim hé!

 

Uiteindelijk hebben ze dan ergens anders gegeten, maar ‘k was niet echt akkoord, en ‘k ben dan maar een beetje beginnen pruilen en lekker veel geweend…tot mijn papa en mama weer zijn gaan wandelen met mij.

PICT1363

 

PICT1364

Toen we aan de wagen kwamen, bleek dat papa gelijk had over de parkeerplaats, papa zei “Ziede nu wel dat ge hier niet moogt parkeren!” en mama heeft een paar keer een woordje gezegd dat ik niet durf typen… Een boete dus.

 

Vanavond blijf ik lekker in mijn parkwieg, terwijl mama en papa gaan kokerellen.

Weer een fijne dag gepasseerd.

 

Groetjes van mij!

Renee

17:06 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

28-11-06

...maar daarna weer springlevend en supercontent!

PICT1361

09:45 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Uitgeteld na zwaar geworstel met Piet Konijn...

PICT1359

09:45 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-06

Mamaaaaaaaaa! Je zit met je neus in mijn oog!

PICT1357

17:41 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-11-06

Domweg vergeten...

...vandaag een leuke en gezellige namiddag doorgebracht bij "tante" Valerie en "nonkel" Dimitri, die beiden bij Renee enorm in de smaak vielen (en de aardbeientaart, Orvals en Bruine Leffes dan weer bij ons;) ).

Wel vergeten om het fototoestel boven te halen (had het nochtans mee), wijt het maar aan postnatale dementie, zal dus voor volgende keer zijn :)

20:08 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-11-06

Evenveel haar...? ;)

PICT1347

17:17 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Cijfertjes...

Twee dikke spuiten in de poep, maar 't viel nog mee van geween en traantjes, chance!

De 5kg zijn nog niet bereikt, wel 4kg795 om precies te zijn. Tijdens de vorige consultatie is ze waarschijnlijk verkeerd gemeten geweest, 4 weken geleden was ze 57cm lang, nu 57,5cm, pediater misschien te hard getrokken aan ofwel beentjes ofwel hoofd ;)

Nog geen vast voedsel voor Renee, wegens haar gevoelig velletje, zou allergische reactie kunnen uitlokken. Ze krijgt wel rijstvlokken in haar melk mét vanillesmaak.

Toedeloe!

11:20 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-11-06

Badwater is njammie!

PICT1346

20:23 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De wereld vanuit een ander perspectief bekeken...

PICT1336

10:49 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-11-06

Chica-dag!

Dag iedereen!

Eeeeindelijk was het zover, dé grote dag waar mijn mama al zo lang over vertelde.

De enige, echte chica-dag! Ja, dat is wel een raar woord hé en mijn mama spreekt dat ook heel raar uit, ze zegt eigenlijk “tjsieka”, mijn mama zegt dat dat is omdat het een Spaans woord is.

Mijn mama had me deze week ook in geuren en kleuren verteld wat een chica-dag is, en het is eigenlijk heel simpel: op de chica-dag, komen de chicas samen en de chicas zijn de vriendinnen van mijn mama van aan de Hogeschool. En omdat ik geen echte tantes heb, mag ik al die chicas “tante” noemen, leuk hé! Op een chica-dag gebeurt er een beetje vanalles, eten, drinken en vooral héél véél babbelen…‘k Vond het wel heel leuk om iedereen eens te zien, de chicas waren wel al eens op bezoek geweest, maar mama zei dat ik toen nog een kleine, platte, slapende baby was en ‘k heb daar toen niet veel van gemerkt.

 

Omdat het ook een speciaal vrouwengedoe was, mocht ik vandaag ook mijn kleed aandoen, joepie! ’t Ligt daar nu al zo lang in de kast, maar we hadden wat probleempjes met de knopen, maar oma heeft dat gelukkig op tijd kunnen oplossen. Gelukkig dat mama het mij nog eens aangedaan heeft, want ’t begint al een beetje klein te worden, allez, in de lengte welteverstaan, in de breedte kan er nog een baby’tje bij. Jammergenoeg heb ik mijn kleedje wel niet gans de namiddag mogen aanhouden, mijn mama werd er ambetant van dat het niet mooi op zijn plaats bleef zitten, gelukkig had ze mijn broek mee, anders zat ik daar in mijn blootje!

 

Tante Lena is eerst bij ons langsgekomen om mama een beetje te helpen met alles in de auto te steken, want papa was vandaag druk aan het werk. Ze had ook twee heel leuke cadeautjes mee, een tas voor mama met een foto van mij op en ook een bavetje met mijn foto, mooi!

 

Daarna zijn we vertrokken naar het huis van tante Lies, want daar was alles te doen…

 

‘k Heb niet zo heel veel geweend, een klein beetje maar… maar ja, ‘k ben zoveel gekwebbel niet echt gewoon hé, mijn mama kan ook wel veel babbelen, maar zes tetterende vrouwen is toch nog iets anders…

Gelukkig is “nonkel” Bart (dat is het vriendje van tante Lies én voetballer) dan nog toegekomen en heb ik een beetje naar het voetbal mogen kijken.

 

Hieronder wat sfeerfotootjes van deze namiddag.

Op de eerste foto zie je mij met tante Lena, mijn mama vindt dat tante Lena vlug moet zorgen voor een speelkameraadje voor mij, maar waar zijn die eigenlijk te vinden? In de Carrefour, in de Delhaize, de Makro misschien…?

PICT1321

Hier zie je mij met tante Lies, haar vinger was héél interessant… Tante Lies heeft heel wat spannende verhalen verteld over de stofzuiger, de blender, de mixer, amai, amai, ... een zotje hoor!

PICT1322

De vinger van tante Lies was zelfs zoooo interessant dat ik ervan in slaap viel… Misschien vindt tante Lies binnenkort ook wel tijd voor een speelkameraadje…?

PICT1325

Mijn derde “stop” was bij tante Marie, amai, dat is ook wel een zotje hoor! De wol van haar truitje vond ik heel smakelijk. Mijn kleed begon me daar wel al te ambeteren…

PICT1326

Bij tante Céline begon ik last te krijgen van mijn kleed…neenee Céline het lag niet aan jou ;)

PICT1327

Mijn laatste stop was bij tante Sylvie, zij heeft wel een tijdje moeten wachten, want ondertussen was ik Knorretje beginnen spelen...

PICT1330

Toen was mijn mama het zo beu dat ze mijn kleed heeft afgezwierd (OEF!) en heb ik mij nog eens genesteld bij tante Céline voor een tweede fotosessie

PICT1331

Tante Julie kon er vandaag jammergenoeg niet bij zijn, maar volgende keer krijgt ze mijn volle aandacht. Uiteraard is ze, net zoals de andere chicas, altijd welkom bij ons thuis!

Het was leuk, heel leuk, maar o zo vermoeiend, tot later allemaal!

Renee

PS: 'k Moet ook nog zeggen van mijn mama dat ze wat moeite gehad heeft met de rode ogen...tante Marie ziet er dus in't echt niet uit als een albino hé!

PS nr. 2: Mijn mama heeft ook wat gesukkeld met de lay-out, maar ze zal morgen vragen aan papa om het op te lossen, papa's dienen daarvoor hé!

20:08 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-11-06

Drie maandjes...

PICT1314

09:19 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-11-06

Babbelke bij de slager...

Jawadde, jawadde, …

 

Net een toch wat bizar gesprek gehad bij de slager met een mevrouw die kaashamburgers kwam bestellen (doet niet terzake, maar soit):

 

Zij: Amai, dat is nog een jongske zeker?

Ik: Bwa, al niet meer zoooo jong hoor, zaterdag wordt ze 3 maanden.

Zij: ’t Lijkt wel een enorm kleintje…

Ik: In de lengte valt het nog mee, maar ze is idd niet echt zwaar.

Zij: Hoeveel weegt ze dan wel?

Ik: Ik schat nu rond de 5kg, exact weet ik het niet.

Zij: Amai, dat is echt wel heel mager dan! (ogen rollen bijna uit hun kassen) Toen onze Kenzo zo oud was, woog hij bijna 7 kilo! Is ’t een prematuurke misschien?

Ik: Neen, absoluut niet, ik ben bevallen 4 dagen voor mijn uitgerekende datum.

Zij: Ewel, dan is ze toch prematuur?

Ik: Neen, tuurlijk niet, voor zover ik weet worden baby’tjes die vanaf 38 weken zwangerschap geboren worden, toch niet meer prematuur genoemd.

Zij: Oooh jawel, als ge voor uwen uitgerekenden datum bevalt, zijt ge altijd prematuur.

 

Ondertussen had “Zij” gelukkig al betaald en kon ik mijn 250gr gemengd gehakt bestellen.

 

’t Kind is nog geen 3 maanden en wordt al afgerekend op haar voorkomen. Er bestaan nu eenmaal dikke, dunne, lange, korte, gekleurde, blanke, rosse, bruine, blonde, ... mensen.

Maar daar had de kaashamburgermevrouw blijkbaar nog niet bij stilgestaan.

 

Renee ligt er alleszins niet wakker van dat ze lang en smal is.

 

Hopelijk lust Kenzo zijn avondeten…

 

Toedeloe!

 

15:22 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-11-06

En na het knuffelen boos worden wanneer blijkt dat zijn oor niet eetbaar is

PICT1307

12:26 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Knuffelen met Piet Konijn

PICT1305

12:16 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sport? Hilarisch!

Sport hilarisch? Ja, de mensen die ons (al is het maar een heel klein beetje) kennen weten dat de combinatie van Frederik en ikzelf én sport echt wel hilarisch is. Fré en ik doen niet aan sport. Fré en ik zijn een a-sportief koppel. Waarom? Uit luiheid? Misschien. Uit desinteresse? Misschien. Uit gebrek aan motivatie? Misschien. Denken we (onterecht!) dat ons lichaam geen behoefte heeft aan wat beweging? Misschien. Speelt Fré liever op zijn Xbox en ga ik liever shoppen? Misschien. Buiten mijn (sinds kort) één uurtje aerobic in de week met vriendin Kirsten, doen Frederik en ik niet aan sport. Punt. Zijn we daar trots op, bahneen, maar we liggen er ook niet wakker van.

Màààààr Renee zàl aan sport doen. "Moeten" is een heel gevaarlijk woord, maar Renee moet sporten. En aangezien we willen dat ze uitgroeit tot een polyvalente burger, mag tekenschool, muziekschool, ...er gerust ook nog bij. Welke sport ze kiest maakt ons niks uit, welke sport niet, des te meer. Van mezelf mag Renee geen ballet doen wegens (terechte? onterechte?) vrees voor eventuele eetstoornissen en weegschaalobsessies. Frederik ziet Renee liever niet (letterlijk) op een paard kruipen, wegens (hoogstwaarschijnlijk terechte) angst voor paardrijvalpartijen en alle gevolgen van dien...

Wat kan/mag ze dan wel doen? Wielrennen? Met haar krachtige beentjes heeft ze misschien wel een toekomst als een vrouwelijke Tom Boonen. Zwemmen...hmmm...maar wat dan met die brede schouders? Misschien basketbal? Tja, aangezien ze toch lang en smal zal worden volgens de pediater. Of misschien...tennis?! Jaja, ik zie ons al zitten op de tribune van Roland Garros terwijl Karl Vannieuwkerke commentaar geeft "En daar ziet u de ouders van Renee Vanhee."...hmmm...

Wat misschien ook een mogelijkheid kan zijn, is dat Renee wel totaaaaaaal geen goesting zal hebben om aan sport te doen, misschien komt ze wel af met het zinnetje "Maar mama en papa, jullie doen toch óók niet aan sport?". Misschien zal ze zich liever in de zetel nestelen naast haar papa en wat op den Xbox spelen of gaat ze liever de Veldstraat afschuimen met haar mama.

Wie zal het zeggen...?

08:29 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-11-06

Dit zien er geen voetjes uit waarmee zal kunnen gespeeld worden... ;)

PICT1296

09:43 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Aan het wakker worden

PICT1295

09:29 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-11-06

Gedaan met voorbeeldig zijn...gedaan met verwend te worden...

Ja, Renee heeft er genoeg van. Acht weken zijn we verwend geweest en hebben we ervan mogen genieten, zesenvijftig dagen mogen en kunnen slapen van 23u30 tot 07u, maar 't klein Vanheetje is dit voorbeeldig gedrag  beu. Dada fantastisch eetschema van 6 voedingen/dag op superhandige uren (07-11-14-17-20-23) waar we o zo trots op waren.

 

Véééééél leukerderderder om eens wakker te worden om 4u of om 5u en dan nog liefst op dagen dat mama en papa (veel) later dan gewoonlijk in bed zitten.

 

Speciale honger heeft ze zo niet wanneer ze wakker wordt, ze is gewoon klaar voor de dag, lachen naar haar beestjes, beetje tv kijken, wat babbelen, allemaal extra leuk zo in de vroegte...nu moeten wij enkel dat enthousiasme nog overnemen (hmm...).

 

collage-1

10:57 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-11-06

Twaalf weken

Ons juffrouwtje, ons madammeke, ons ratje, ons aapke, ons knorretje is vandaag 12 weken. Twaalf weken zegt tijdens een leven niet zo heel veel, maar wel des te meer tijdens een zwangerschap, ‘k weet nog goed dat we énorm aftelden naar die cruciale 12 weken, dan heb je statistisch gezien, “maar” 5% kans meer op een miskraam… En kijk, nu is Reneetje er gewoonweg al 12 weken.

 

Zoals jullie wel kunnen zien op de foto’s stelt ze het heel goed. En wij ook J Ondertussen slaagt ze er zelfs “al” in om flesjes uit te drinken die de hoeveelheid bevatten voor de gemiddelde baby van 4 weken (ahum…). Heel erg mager lijkt ze niet in mijn ogen, het bekende baby-buikje en dikke babybillekes heeft ze wel niet. Soms lachen we ermee en zeggen we dat al haar melk rechtstreeks naar haar wangetjes gaat (ocharme als ze dit ooit leest…). Een echte karwei om gepaste broekjes voor haar te vinden, lang en smal moeten ze zijn (indien iemand tips heeft waar deze te koop zijn, shoot!)

 

Ze blijft enorm kwiek en alert, slaapt nog heel weinig overdag en heeft alles gezien en gehoord (ook de tv schijnt haar wel te boeien, aiai). Haar eerste “woordje” is ondertussen ook een feit, nl: “geu” (met de “g” van garçon, voorlopig dus geen Westvlaamse klanken). Dit kan ze gerust tientallen keren na mekaar zeggen, heel grappig. Vooral ’s morgens is het superzalig, gegarandeerd dat we een glimlach krijgen vanuit haar bedje en ze begint dan gelijk een zot, klein konijntje te zwaaien met haar armen, haar benen hebben meer de spierkracht van Tom Boonen 50 meter voor de meet. Ze begint dus altijd supercontent aan een nieuwe dag, leuk voor ons.

 

Iemand vroeg me overlaatst of ons leven erg veranderd is sedert de geboorte, wel om eerlijk te zijn, eigenlijk niet, alleszins veel minder dan ikzelf verwacht had. Het enigste wat we minder doen is uit eten gaan (voorlopig toch…), maar dat compenseren we door te kokkerellen in eigen keuken en is ook niet zo slecht voor onze portemonnaie ;) Uitslapen is ook een werkwoord dat we eigenlijk niet meer kennen, maar dat is nog het minste. Voor de rest past Renee perfect in ons plaatje, we blijven ook niet echt speciaal thuis voor haar, ze kan gerust mee naar de Carrefour, ’t centrum, zee, Brugge, enzovoort… Ook qua voeding is dat geen probleem, overal zijn ze wel bereid om een flesje op te warmen. Ze zal dus alleszins niet mensenschuw naar de crèche vertrekken op 1 december (jaja, die datum nadert…).

 

Binnenkort 3 maanden en dan ook tijd voor de 2de algemene inenting, het anti-rotavirusgedoe, de dikke prevenarspuit, weging en meting. Gelukkig is de papa dan op verlof, kan dan eens meegaan, want iets zegt me dat ze niet zo kalm zal reageren als de vorige keer, wait and see...

 

Groetjes en tot later!

I.

15:15 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Tellen tot 4 tijdens Renees nieuwe hobby: "onderlipje-bijten"

PICT1282

10:48 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kom eens hier mama

PICT1279

10:47 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-11-06

Renees eerste mutsje eens uittesten ;) (met dank aan "nonkel" Dimitri en "tante" Valerie)

collage

17:31 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Kapoentje spelen...

PICT1252

13:37 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-11-06

'k Ben moe-oe-oe-oe-oe!!!

PICT1268

21:50 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aaaaah! Dààr ben je!

PICT1262

15:44 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kiekeboe!

PICT0097-1

08:04 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-11-06

Met dank aan tante Lena voor haar fotografiekunsten ;)

M4110131-1

11:39 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-11-06

Prot prot prot

Vandaag het genoegen gehad van een kaka-pamper te hebben waarvan de inhoud letterlijk tot aan Reneetjes okseltjes reikte...

Gelukkig hebben we hier geen foto's van ;)

17:52 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-11-06

't Ligt precies wat op mijn maag...

PICT1245

14:26 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |