02-03-07

Slaap kindje slaap...

Reneetje is ontregeld, al een maandje of zo, al lijken het soms al maan-den. Ons miss sliep door op vier weken, zo zalig dat we het als normaal begonnen te aanzien, tot we in de crèche toekwamen en daar héél andere slaapverhalen hoorden van baby’s. Kindjes van vrienden hadden ook moeilijkere slaapschema’s, raar om het je voor te stellen als je zelf al praktisch gans je mama- en papaleventje kan slapen van 22u tot een uur of 6u30. Tja, dan hadden we maar “sjans” zeker, we stonden er dan ook niet echt lang bij stil.

 

Mààr …door één of andere reden (of meerder redenen), slaapt Renee slecht de laatsten tijd. Ofwel wakker worden om 2u ofwel om 3u, 4u, … maakt niet meer uit. Honger heeft ze niet (wat dacht u nu?), nachtmerries lijken me ook onwaarschijnlijk want ze wordt niet wenend wakker, geen pipi- en/of kakapamper, niks gewoon. Ze begint een monoloog af te steken in alle toonaarden waarmee ze duidelijk wil maken dat voor haar de dag begonnen is. (*zucht*)

 

Extra bijslapen overdag doet ze niet echt, ze blijft ook goedgezind, actief, lacherig, dus …?

De tip van de crèche (danku Hilde!) om ze te laten slapen van 18u tot 20u en dan haar laatste les te vervroegen tot rond een uur of halfnegen leek niet te misvallen, slechts drie keer moeten opstaan i.p.v. een keer of elf, maar we zijn er dus nog niet. Mama’s met kleine baby’s, gelieve u niet te onthouden van enige inzichten! J

 

Binnenkort gaan we een nachtje elders slapen, eerst leek het ons niet zo fijn zonder baby, maar nu lijkt een nachtje met een uur of acht slaap niet onaantrekkelijk.

 

Wordt gegarandeerd vervolgd.

15:58 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.