18-05-07

9 maanden

Negen maandjes vandaag, Renee is dus al langer uit mijn buik dan dat ze er ooit ingezeten heeft, aangezien ze vier daagjes eerder dan de uitgerekende datum geboren is.

 

Volgende week mogen/moeten we terug naar de pediater. ‘k Lig er niet meer zo wakker van, want dinsdag werd ze gewogen in de crèche en we hebben de zeven kilogram bereikt, 7kg150 om precies te zijn, dus dat is toch al een redelijk sprongetje in vergelijking met de vorige weegbeurt. De pediater zal weer haar terugkerende vraagje stellen “En? Wat kan ze al?” Precies een rapportbespreking altijd. Wel ja, wat kan ze al? Ze kan nu toch al een goed kwartiertje zitten en heeft er ook heel veel plezier in, met als gevolg dat ze zich enorm kwaad maakt wanneer ze omvalt, want zitten is zoveel leuker. Rollen doet ze nog altijd in alle richtingen. Ook gaat ze regelmatig in kruippositie zitten, op de knietjes, poep in de lucht en steunen op de handjes, ze maakt de kruipbeweging, maar raakt nog niet vooruit, wel achteruit. Ook zo iets frustrerend, ze sleept zich achteruit, maar dan raakt ze uiteraard verder en verder van haar speelgoed, ’t leven van een baby kan hard zijn J

Een tettergatje is ze ook nog altijd, de laatste dagen komt er heel dikwijls een enorm krachtige “Da” uit.

 

Het eten verloopt de laatste weken redelijk goed, de flesjes gaan er vlot in, soms wel 260 cc, wat toch wel goed is. Haar groentepap en fruitpap is iets wisselends, soms doen we drie kwartier over 200 gram, op andere dagen, zoals vandaag, exact acht minuutjes. Hangt er nogal van af hoe interessant haar omgeving is. Af en toe krijgt ze al een stukje brood, maar ze ziet dit nog meer als een spelletje dan echt eten, vooral het mogen bijzitten aan de grote tafel vindt ze super.

 

Voor de rest blijft ze enorm opgewekt en content. Badderen doet ze enorm graag, zelfs békers water over haar haar uitgieten doet haar niks. Ze speelt wel heel wild, denk ik toch, alles vlíegt hier gewoon, en neen ze heeft niet alleen vliegtuigen in haar speelgoedcollectie. De curverbox duwt ze ook al goed de andere kant op en haar puzzelmat haalt ze dagelijks uit mekaar. Haar favoriete liedje is voor de moment “ ‘k Zag twee beren…” en danku Renee om zo goed als de enigste persoon op de wereld te zijn die mijn zangkunsten weet te appreciëren! ;) Haar emmertje met blokjes en haar nieuwe volumewagen (waar vinden ze het uit!) van Little People zijn haar speelgoedfavo’s.

 

Van tandjes nog geen spoor, onderaan zitten ze precies wel te duwen. Haar haartjes (net zoals haar nageltjes) groeien en groeien, daarom dat ze al een ganse serie haarspeldjes heeft ;)

 

Voilà, een mini-update, voor de geïnteresseerden uiteraard J

 

I.

 

P.S.: Aan alle meeleesmama’s met kleine kindjes: als er nog iemand weet waar er nog speeltegels te vinden zijn, laat eens een berichtje na aub, ze zijn precies overal uitverkocht (in Dreamland komen ze pas binnen eind juni, grrr). Merci!

 

13:40 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Puzzeltegels! Hey Isabel (en Reneetje natuurlijk *kriebelke*),

Zoals je zelf al eens zei op Nora haar site: grappig hoe onze twee madammekes ongeveer hetzelfde kunnen en doen! Nora gaat ook makkelijker achteruit dan vooruit, hoewel ze sinds kort ook vooruit geraakt, niet door echt te kruipen, maar eerder door zich vooruit te smijten *g*

Nora ziet er nu trouwens een beetje uit als Renee een paar maanden geleden: helemaal onder de rode 'pukkels' (geen windpokken maar muggenbeten), ocharme!

Maar - even terzake - ivm speeltegels: in de Paradisio hebben ze er nog! (Een tweetal weken geleden alleszins nog). In Waregem is er ook een Paradisio (das een beetje jullie streek eh...)

Heel veel groetjes!

En een likje van Nora

P.S. Vroeger zong ik zelden en nu doe ik ook bijna niet anders. Hoewel je het echt geen zingen kan noemen :p Maar zolang Nora nog niet gillend wegloopt (of -kruipt) moeten de papa, de boven-en onderburen mijn gejank maar trotseren :D
Favoriet hier is: Op een grote paddestoel...

Gepost door: Tamara | 18-05-07

tegeltjes hey Bella
inderdaad in Paradisio heb ik er zien liggen ook een tweetal weken geleden in Deerlijk dus en ook in de Supra Bazaar in Tielt, diezelfde dag denk ik... dus mss heb je in één van die twee winkels weg geluk :-)
tata xxx

Gepost door: tante Lena | 21-05-07

De commentaren zijn gesloten.