29-05-07

Schrik

Reneetje heeft het begrip « schrik » ontdekt. Tot voor kort dachten we nog dat het een half jongetje was, maar sinds dit weekend, pfff… Zondagmorgen was het begonnen toen ik haar uit bed haalde, ik steek haar in de lucht (zoals we zo dikwijls doen) en ze werd echt bijna hysterisch. Haar twee armpjes wijd open, haar beentjes helemaal gestrekt, zielig zicht en ze dus maar niet meer in de lucht gestoken. Zondagnamiddag (weet wel, tijdens mijn huishoudelijke dagen) neem ik de stofzuiger, het ding waar ze vroeger kweeeetnie hoe zot van was, ze moest er toch altijd ferm door schaterlachen, zondag totaal niet. Ze begon letterlijk te schudden en te beven, adem inhouden en dan énorm luid geschreeuw, weeral zielig. Gestopt met stofzuigen en direct kalm.

 

Gisteren gaan we zetels, tafels, stoelen en kasten bekijken in een meubelzaak (uiteraard), er staat daar – okee een gigantische – fontein en ze heeft er opnieuw ongelooflijk veel schrik van. Wat schelle kreten, gebibber, schudden met de armpjes en zo een blik van “doe da ding weg!!!”.

 

Gelukkig weent ze nog niet wanneer ik haar ’s morgens achterlaat in de crèche, want ‘k weet niet hoe ik dàn mijn werkdagen zal doorkruipen.

 

 

20:11 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.