30-06-07

Babybjörn

Deze namiddag nog eens de Babybjörn draagzak bovengehaald. Eén van de minder nuttige dingen die op onze geboortelijst stonden. Niet dat het ding op zich onnuttig is, maar toch… Tot een kilo of vijf heb ik hem vaak gebruikt, maar daarna leverde het me alleen maar nek- en schouderpijn op. Net zoals vandaag en mijn persoonlijke masseur is pas op maandagavond opnieuw beschikbaar, aiai…

F. heeft daar allemaal geen last van, dus eigenlijk zouden we onze draagzak veel meer kunnen gebruiken, ware het niet dat we hem gewoon constant vergeten. Hij ligt in onze commode en ’t is pas als we ergens zijn waar een buggy niet zo handig is (bijvoorbeeld in de Ikea), dat we er aan denken. In de crèche brengen veel mama’s, nee eigenlijk papa’s, hun baby in de draagzak (diegenen die niet ver wonen uiteraard), één van de papa’s zei me dat je de zak gewoon constant in je autokoffer moet laten liggen, dan ga je hem veel meer gebruiken. Logisch. Toch vraag ik me af of een ander systeem van draagdoek niet beter zou zijn voor mij (en mijn nek en schouders en rug), zoals deze. Vooral met ons verlof en de Gentse Feesten in aantocht zou het misschien wel handig zijn. In mijn ogen ziet de Tricot-Slen er énorm ingewikkeld uit, letterlijk en figuurlijk, maar veel mama’s vinden hem toch een groot succes. Deze draagmethode gaat bovendien tot 18 kilo, de Babybjörn maar tot 12. ‘k Ga het dus nog eens moeten bekijken.

 

Maar kijk, mij deze namiddag toch nog aan een wandelingetje gewaagd (ondanks de dreigende donkere wolken), het centrum leek me net te avontuurlijk tijdens deze eerste soldendag, dus richting station gewandeld en een uurke bij de fontein gezeten, waar Renee trouwens totaal geen schrik meer van heeft. De duiven vond ze ook grappig, in tegenstelling tot haar mama die sedert een bezoek aan Barcelona en diens Plaza Catalunya een hekel heeft aan deze beesten.

 

Tegen heel wat mensen gebrabbeld (Renee dus), zelfs tegen de clochard op het bankje naast ons, jaja, we zijn soms sociaal ;) Dan nog efkes doorgewandeld tot aan de Limerick, hoh, hét paradijs en zwaar op mijn tanden moeten bijten om niks te kopen. Er deze mijnheer tegengekomen, aan het rek “politiek”... “Ah, is dat nu uw kindje?” “Neenee, ’t is zo eentje dat ik gevonden heb op straat en ‘k heb het dan maar aan mijn buik gehangen.” Heb ik gedacht, uiteraard niet gezegd. ;) Duu-uuh. De Verantwoord Speelgoedwinkel bezocht en nog maar eens achterovergevallen van hun prijzen. Mooie oorringetjes zien liggen in de etalage van Blue Box (onthouden!). En zo is de laatste dag van juni ook weer bijna gepasseerd.

 

I.

P.S.: Oh, en een kous verloren onderweg, maar dat is een detail ;p

 

17:30 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

hey, ik heb hier zowat alle draagmethodes liggen. Een babybjorn, een tricotti slen, een gewone heupsling, een kubeba rugdrager en sinds kort een ergocarrier.

Ik zou zeggen, in jouw geval dat je beter voor de ergo kan gaan in plaats van nu nog een tricotti te kopen. De tricotti kan in theorie mee tot 18 kg, maar ik ondervind dat het in praktijk vanaf een kg of 9-10 toch behoorlijk begint door te hangen. Bovendien is ie toch niet op één twee drie aan.

De ergo gaat heel makkelijk aan zoals een rugzak en je kan voor en achteraan dragen. Ik draag het liefst op de rug, is het minst lastig. (je kan je kindje wel niet naar voor laten kijken als je ze op je buik draagt zoals dat bij de babybjorn wel kan en het is een prijzig beestje)

Veel succes met kiezen :)

Gepost door: jennifer | 01-07-07

Hey Isabel

Wij hebben hier zowel de babybjorn draagzak als de tricotti slen draagdoek. De babybjorn gebruik ik al een tijdje niet meer wegens inderdaad veel te pijnlijke schouders en rug. De tricotti is minder belastend voor rug en schouders, hij snijdt en drukt minder. Je kan de stof spreiden over schouders waardoor de druk verdeeld wordt. Ons Nora is een stevig ding, weegt bijna 9,5kg en ik draag haar nog steeds met de draagdoek. Maar ik denk niet dat het tot 18kg even comfortabel zal blijven.
Ik vermoed dat de tricotti vooral heel handig is om kleinere baby's in te dragen, je kan ze ook op veel verschillende manieren dragen.
Hij is alleszins veel aangenamer dan de babybjorn draagzak, vind ik persoonlijk. Zou trouwens ook beter zijn voor de heupjes...

En ook al lijkt het superingewikkeld om de tricotti aan te doen, eens je wat geoefend hebt, is het echt niet moeilijk of omslachtig om hem aan te doen! En hij is makkelijk mee te nemen (kleiner in omvang dan de babybjorn).

Ik heb ook al heel positieve dingen gehoord over de ergo carrier (cfr andere reactie). Zou idd heel makkelijk zijn om aan te doen en weinig belastend voor schouders en rug en ook goed voor oudere en dus wat zwaardere kindjes. Maar heb hem zelf nog niet geprobeerd.

Succes ermee :)

Gepost door: Tamara | 01-07-07

Hoi Jennifer en Tamara, bedankt voor jullie uitleg! Ja, 'k wist dat er naast de tricotti en de BB nog iets was, nu weet ik het weer, de ergocarrier dus. Idd, wel prijzig, 'k ga hem eens ergens aanpassen denk ik, zal het beste zijn.

Gepost door: Isabel | 01-07-07

Wij hebben twee tricot-slens en zijn er zeer tevreden over! Ondertussen ben ik ook al zeer bedreven in het aandoen van zo'n ding. In 't begin lijkt het allemaal nogal ingewikkeld, maar ik was er zelf rap mee weg. Onze kindjes vinden het in ieder geval een aangenaam ding.

Rugpijn heb ik er nog nooit mee gehad.
Gisteren echter deden mijn heupen wel pijn. Ik had een hele namiddag met onze jongste rongelopen (die ondertussen een kleine 6kg weegt). Vergelijk het een beetje met zwanger zijn... je voelt het mss niet zo in je rug dat je die kilo's meedraagt, maar je lichaam moet die extra kilo's wel ondersteunen natuurlijk!

De BB-sling lijkt me ook wel wat om wat grotere kindjes (lees: kindjes die al vrij stevig zijn) op je heup te dragen.

Gepost door: Katrien | 01-07-07

De commentaren zijn gesloten.