09-07-07

De Tour!

Zo ongelooflijk woeha fantastisch wijs! Dé Tour die aankomt in Gent!

‘k Kan er gewoon nie over! Nie over zeg ik u!

Enniewei, updaten gaan we doen vandaag, speciaal voor u, ja voor u daar :p

Oh, en ik zit thuis vandaag, ja, speciaal voor den Tour, allez, eigenlijk raakte ik gewoon niet aan de crèche en niet naar mijn werk en daarom kreeg ik van mijn baas “een Tour-dag”. Leuk met een grote L!

 

7u30:

F. vertrekt met de fiets (f.i.e.t.s.! u leest het goed) richting werkvloer wegens niet doorkunnen met de auto, uiteraard, waarom zou hij anders de fiets nemen? Zó schattig, alhoewel hij het nooit zèlf zal toegeven, kan ik u zeggen dat hij gewoonweg nerveus was, “met de fiets naar ’t werk” woehoe! J Om 8u05 telefoon dat hij in één stuk (en met nog voldoende adem over om de rest van den dag door te komen) gearriveerd was. En zo nog schattiger dan de situatie al was: “Misschien ga ik wel méér met de fiets gaan werken, zo wanneer het goe weer is, allez ja, ‘k zal zien hé”. Haha, nie-te-doen! U moet F. kennen om de grappigheid hiervan te begrijpen J Volgens F. was er onderweg nog niet echt veel te merken van het Tour-gedoe, wel meer politie op straat en redelijk wat auto’s aan het station met promo-materiaal.

 

10u30:

Op zoek naar vlees. Paraplu meegenomen voor de zekerheid. Drie slagers gepasseerd, drie slagers gesloten (ahja, de Tour!). Buurman (groot wielerfanaat) tegengekomen in de lift die fijntjes de opmerking maakte dat de “èchte Gentieneirs” nog de minste kans zullen hebben om alles deftig te zien want dat “ze” van overal zullen komen. Zal misschien nog wel kloppen want opvallend veel Antwerps gehoord tijdens ons kort wandelingetje.

 

12u22:

Donder en regen! Grrrrrr! Hopelijk stopt het vlug!

 

13u57:

Mij scheel gezocht naar regenvest en beschermhoes voor buggy en eerste sfeer gaan opsnuiven. Héél wat Hollanders, heel wat zatte mensen al (dat belooft voor straks), de minder-validen hebben een heel mooi plaatsje gekregen (geen foto van genomen, beetje onbeleefd niewaar), massa’s hamburgerkramen, gelukkig ook veel toiletten (€ 0,40 voor een plasje)!

 

Sfeerbeeldjes:

 

Supporter van de goeie :p

 

PICT2238

 

De Bijloke

 

PICT2239

Godshuizenlaan met lelijke gedrochten van vuilnisbakken

 

PICT2240

Beeld van aan de Karper de Godshuizenlaan naar beneden (verder naar omhoog gaan lukte al niet meer met buggy, straks misschien dat onding van nen Babybjörn nog eens bovenhalen)

 

PICT2244

Ook Renee is gelukkig geen fan van deze vlagjes

PICT2245

Zoals ik al zei, veel Hollanders en veel drank ;)

PICT2246

Eerst fruitpapmoment, strakjes nog eens gaan piepen, fun!

16u20:

Opnieuw vertrokken, Renee in draagzak (ai!) en nog meer volk dan daarjuist

PICT2248

Sommigen hadden echt wel een heel goed plaatske

PICT2249

 

Wel ongelooflijk om het eens mee te maken zo, je "voelde" gewoon dat ze aan het naderen waren en Michel Wuyts' gezwets valt eigenlijk beter mee als je hem hoort via een groot scherm. Jammer voor Tommeke Tom (alhoewel, de eerste twee plaatsen toch voor de Quickies, en hij heeft het groen, woehoe!), het zal alleszins niet aan ons gesupporter gelegen hebben!

Leuke dag dus!

Hoh, en de avond nog afgesloten met zijn drietjes in Cassis met... mosseltjes! (héél lekker en zelfs te veel om op te krijgen)

PICT2253

Coooooooool zo omgekeerd in den buggy zitten

PICT2254

Maar wel saai, dat wachten tegen dat al die mossels op zijn

PICT2258

En de enige echte... Karl Vannieuwkerke nog gespot! (helemaal rechts onder dat wit ding met een roos hemdje aan... denk ik...)

PICT2260

Ook nog Eddy Merckx op ne meter ver gezien, in zijnen auto een manoeuver aan het uitvoeren en toen lag Renee eindelijk te...

PICT2261

 

12:36 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

:-) geniet van dat koersgebeuren :-)
hopelijk is het daar beter weer
hier regen, hagel en onweer
groetjes vanuit Lokeren

Gepost door: Borriquito | 09-07-07

hier was twielrennen vorige week (ronse) als opwarmerke. In ronse komen nooit toeristen, dus dat was wel ff wennen. En toen ik chinees take-out ging halen was de kok gaan vliegen, zat naar de koers te kijken lol.

Gepost door: jennifer | 09-07-07

De Tour in Gent Ik heb nog nooit zo een mooi en goed excuus gehad om niet te gaan werken. Dus om 8u naar het werk gebeld dat de Tour passeert in Gent en dat ik wegens het geniale mobiliteitsplan niet aan de oprit van de autostrade geraakte... Mijn schatje was natuurlijk heel content!!!

En wat hebben we voor de rest van de voormiddaq dan gedaan!?

Gekuist! Ja inderdaad! Dankzij de Tour ligt ons huisje er nu impecabel rein bij... We kunnen weer twee maand verder om het met een kleine overdrijving te stellen.

Fantastisch dat Frederik met de fiets naar het werk is. Zijn conditie zal er flink op vooruit mee gaan! Doe hem alvast de groetjes.

Vive le Tour!!! Dat de beste moge winnen...

Gepost door: Dimitri | 09-07-07

Hoewel ik niet echt een wielrenfanaat ben :), heb ik toch de schitterende reportage met stemmige sfeerbeelden verzorgd door mama Isabel kunnen appreciëren. Mercie om mij hierdoor, weliswaar 10 dagen nadien, toch wat meer betrokken te hebben gevoeld bij dit mega-spectakel in onze mooie Gentse stad. Vive le vélo ! Lieve groetjes van een overtuigd M.B. fan

Gepost door: karen | 19-07-07

De commentaren zijn gesloten.