16-07-07

Estofado de patatas (tapas)

Aardappelstoofpotje

 

Voor 4 personen (wij kregen dit wel met 2 heel gemakkelijk op):

 

Ingrediënten:

400 gram geschilde aardappelen

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel zeezout (gewoon tafelzout lukt ook)

1 grote zoete witte ui

1 teentje knoflook

1 à 2 fijngesneden rode pepertjes

4 tomaten

1 eetlepel zoete paprika

½ glas witte wijn (bijv. Chardonnay)

2 laurierblaadjes

peper

 

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 à 2 centimeter.

Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.

Snijd de ui klein en hak de knoflook.

Bak de aardappelblokjes in de olijfolie, voeg de ui, het rode pepertje, paprikapoeder en de knoflook toe en laat alles 10 min. bakken.

Doe dan de tomaten, de laurierblaadjes en de wijn erbij en laat alles nog 10 à 15 min. stoven.

Kruid alles met peper en zout.

 

(Feeling, juli 2007, pag. 66)

 

Simpel en lekker!

 

21:44 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.