26-07-07

Kiwi!

Tijdens onze laatste consultatie bij de pediater hadden we het nog eens over Renees eetmanieren. Haar flesjes (’s morgens, rond 18u-19u, rond 22u-23u) gaan er nu (gelukkig) vlot in, zo een 240cc ongeveer, wat prima is. Maar haar groentepap en vooral fruitpap… om horendol van te worden. We bieden haar telkens 200 gram aan en die raakt bijna nooit op. Soms (lees: nogal dikwijls) “staakt” ze al na 4-5 lepeltjes, interesse is weg, beginnen neuten, soms krijsen, hangen in de stoel, hand in de mond, lepel wegslaan, eten uit mond laten vallen, bavet proberen afdoen, enz… enz… De eetmomenten verlopen hier dus altijd stresserend, niet alleen voor haar, maar ook voor ons. Plezant is echt wel anders. Een kind (baby) hebben die niet graag eet, is niet zo leuk om het redelijk zacht uit te drukken. En okee, we weten ook wel, ze is zo goed als altijd content, lacherig, gelukkig, aandachtig, actief, met momenten superactief, … ze is mager, maar ja, bij volwassenen bestaan er nu eenmaal ook heel magere, magere, “gewone”, dikke en heel dikke mensen, so be it.

 

De pediater raadde ons aan om haar fruitpap eens te vervangen door gewoon een stuk fruit in kleine stukjes te snijden, het haar zelf te laten nemen en haar niet langer dan 15 à 20 min. aan tafel te houden. Op de blog van deze twee knappe mannen las ik vandaag net over de Rapley-methode. Of de kinderarts’ advies hierop gebasseerd is weet ik niet, maar kom, aangezien het heel belangrijk is om altijd naar een dr. te luisteren ;) hebben we dit vandaag dus maar eens gedaan.

 

Een kiwi in ontelbare stukjes gesneden, in een tupperwarepotteke gedaan en Renee laten doen… gans de kiwi werd opgepeuzeld! Wat me toch ook niet zo simpel leek om die kleine, glibberige stukjes kiwi uit dat potje te pakken, maar het lukte dus. En in een opperbeste stemming! Zonder gejengel, zonder getrunt, zonder uitspuwen.

 

PICT2350

 

Soms smaakte het wel een beetje zuur ;)

 

PICT2356

 

Als dessert nog een halve betterfood...

 

PICT2358

...waarbij er zelfs kon worden geschaterlacht J

 

PICT2360

En al die vitamientjes zorgen voor sterke beentjes!

PICT2362

 

17:50 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Lekker zelf doen! Tof dat jullie nu een manier gevonden hebben die de eetmomenten minder stressvol maakt! Kan me voorstellen dat dat een opluchting is.

Nora is/was een heel makkelijke eetster maar de laatste weken vlotten de groenten- en fruitpap ook niet zo goed meer. Ze eet wel minstens 200gr dus dat valt mee, maar als je weet dat ze 2 maand geleden met gemak 300gr at en soms wel (veel) meer...

Als ik ze zelf laat eten (stuk banaan, appel, brood, koek) dan zien wij inderdaad ook dat dit veel beter gaat en we zien vooral dat ze supertrots is dat ze zélf eet. Volgens mij is het bij onze meisjes een periode dat ze zich niet meer graag laten bedienen en veel dingen zelf willen doen. En zelf eten is nog maar een begin natuurlijk! ;)

Nora is trouwens ook zot van kiwi! Als ik zelf een kiwi eet, dan smult onze pruts met gemak een halve kiwi op. Wel nog via (mijn) lepeltje. De 'truuk' met fruit in stukjes en tupperwaredoosje is wel een heel goed idee! :)

Groetjes!

P.S. 't Wordt echt wel een 'blondje' eh, wel een slim blondje uiteraard :)) Nora haar haar verbleekt idd ook, soms zelfs met een rode/rosse schijn zoals bij de mama. Rossig haar, superdonkerbruine ogen en (wslk) een donker velleke: bizarre combinatie! :)

Gepost door: Tamara | 26-07-07

hoi :) toch veel relaxter zo he :)

Luca at deze morgen een volledige kiwi en deze middag prei met spirellitjes en een rijstwafeltje. Gewoon mee met ons aan tafel zitten, niemand opgejaagd. Super!

Gepost door: jennifer | 27-07-07

De commentaren zijn gesloten.