31-07-07

Gelukkig Nieuwjaar!

Voor ons start een nieuw jaar al enkele jaren op 1 augustus. Dus morgen mogen we “Gelukkig Nieuwjaar” zeggen, woehoe J Op één augustus startte F. namelijk zijn opleiding, dus rekenen we meestal van 01/08 tot 31/07 van het volgend jaar, handig niewaar ;) En morgen is het dan nog een speciaal Gelukkig Nieuwjaar, F.’s laatste jaar begint en dan zit het er – op 31/07/08 – op.

 

Nog één jaartje van de vijf en daar ben ik nu toch echt wel een heel klein beetje ongelooflijk trots op, op die uithouding, inzet en wilskracht. Goe gedaan maat! In dat jaartje “alleen nog maar” een eindexamen afleggen, een huis zoeken, banken afschuimen, verhuizen en nog zoveel meer spannende dingen. To be continued.

 

20:13 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-07-07

Gedaan

En ons verlof is gedaan, bleit, snif, bleit! Twee weekjes is eigenlijk relatief weinig als je dat zo bekijkt in verhouding tot het aantal dagen werken op een jaar en dan nog zeker voor de papa des huizes, maar soit, we hebben het toch gehad niewoar. Een verlof zonder reis is – euh – anders dan een verlof met reis en een verlof met uitslapen tot rond een uur of zeven is ook iets anders dan tegen ten elven in uw bed kunnen blijven liggen, maar ’t was toch plezant, heel plezant zelfs!

 

Gewoon iedere dag samen kunnen ontbijten, lunchen en avondeten is op zich al een Fata Morgana-ster waard en we hebben ook nog Brugge bezocht, de Gentse Feesten overdag, op huizenjacht geweest (zelfs een huis met “1001 mogelijkheden”, ahum…), opa’s verjaardag gevierd (hiep hiep hiep!), Bokrijk (speciale beesten gezien!), de Gentse Feesten met de Chicas tot een uur of vier ’s morgens (net niet platgedrukt geweest, tot tweemaal toe, aan Milow en op den tram, dank u dikke, zwetende, stinkende mijnheer met uw broodje! * bweurk *), Knokke (goedkope kinderboekjes gevonden), BBQ bij P. en E. (zoals altijd, héél plezant), Makro, pediatersbezoek, verdwaald in Wijnegem-shoppingcenter, de intentie gehad om de 12 km-wandeling te doen in Damme (na – euh – anderhalve km teruggekeerd en dan maar nen coupe Brésilienne gaan eten, véééél plezanter) en vandaag afgesloten met een echte Chica-dag en uiterst verzorgde BBQ! (danku mama en papa van Pruts! Oh en danku Pruts ! ;p).

 

Kan het nog schoonder? Bah nee!

 

 

20:26 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

BBQ-time! (bij P. en E.)

Vol adoratie!
 
PICT2336

Stoere mannen aan het vuur

PICT2341

De gastvrouw van de avond (die wèl heel fotogeniek is, tsss!;) )

PICT2340

En deze super plaids zijn te vinden hier!

PICT2347

 

11:08 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-07-07

Strontparket

Renee weet al heel goed waar ze mag aankomen in de living en vooral waar ze niet mag aankomen, verboden terrein is de stereo, cd-rek, Xbox (dat is een « nee » door papa), wijnrek, boekenrek, stopcontacten, … aan de parket kan ‘t kind niks doen, ‘t is een strontparket, de vorige huurders hebben er nooit naar omgekeken, waardoor die 7684689709702 latjes nu praktisch allemaal losliggen. Van zodra ge er wat met klamme voetjes en/of handjes aankomt, hebde * floep * een latje mee, wreed ambetant, zeker voor een kruiperke.

 

PICT2366

 

PICT2367

PICT2368

16:16 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-07-07

Kiwi!

Tijdens onze laatste consultatie bij de pediater hadden we het nog eens over Renees eetmanieren. Haar flesjes (’s morgens, rond 18u-19u, rond 22u-23u) gaan er nu (gelukkig) vlot in, zo een 240cc ongeveer, wat prima is. Maar haar groentepap en vooral fruitpap… om horendol van te worden. We bieden haar telkens 200 gram aan en die raakt bijna nooit op. Soms (lees: nogal dikwijls) “staakt” ze al na 4-5 lepeltjes, interesse is weg, beginnen neuten, soms krijsen, hangen in de stoel, hand in de mond, lepel wegslaan, eten uit mond laten vallen, bavet proberen afdoen, enz… enz… De eetmomenten verlopen hier dus altijd stresserend, niet alleen voor haar, maar ook voor ons. Plezant is echt wel anders. Een kind (baby) hebben die niet graag eet, is niet zo leuk om het redelijk zacht uit te drukken. En okee, we weten ook wel, ze is zo goed als altijd content, lacherig, gelukkig, aandachtig, actief, met momenten superactief, … ze is mager, maar ja, bij volwassenen bestaan er nu eenmaal ook heel magere, magere, “gewone”, dikke en heel dikke mensen, so be it.

 

De pediater raadde ons aan om haar fruitpap eens te vervangen door gewoon een stuk fruit in kleine stukjes te snijden, het haar zelf te laten nemen en haar niet langer dan 15 à 20 min. aan tafel te houden. Op de blog van deze twee knappe mannen las ik vandaag net over de Rapley-methode. Of de kinderarts’ advies hierop gebasseerd is weet ik niet, maar kom, aangezien het heel belangrijk is om altijd naar een dr. te luisteren ;) hebben we dit vandaag dus maar eens gedaan.

 

Een kiwi in ontelbare stukjes gesneden, in een tupperwarepotteke gedaan en Renee laten doen… gans de kiwi werd opgepeuzeld! Wat me toch ook niet zo simpel leek om die kleine, glibberige stukjes kiwi uit dat potje te pakken, maar het lukte dus. En in een opperbeste stemming! Zonder gejengel, zonder getrunt, zonder uitspuwen.

 

PICT2350

 

Soms smaakte het wel een beetje zuur ;)

 

PICT2356

 

Als dessert nog een halve betterfood...

 

PICT2358

...waarbij er zelfs kon worden geschaterlacht J

 

PICT2360

En al die vitamientjes zorgen voor sterke beentjes!

PICT2362

 

17:50 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-07-07

Zeg nooit nooit

Nooit zou ik de tv gebruiken als ”babysit” of als middel om mijn kind(eren) kalm te houden, pedagogisch niet verantwoord, zo lui, zo mak, zo gemakkelijk, enzovoort enzovoort… Ik kreeg het vroeger –tijdens mij babysitjaren- altijd zwaar op mijn heupen wanneer ik zag dat sommige kinderen gewoon gehypnotiseerd zaten te kijken naar dienen vierkanten bak. Erg eigenlijk dat sommige peuters/kleuters quasi alle mogelijke Ketnet-series van voor naar achter en van achter naar voor kennen, laat staan dan nog programma’s die eigenlijk (nog) niet voor hen bedoeld zijn…

 

Deze morgen: Renee wakker om 6u45, op zich niet zo erg (alhoewel, ’t is CONGE!), maar we zaten gisteren wat te laat in ons bed (F. door een nieuw computerspel, ik door De Vliegeraar), Renee fles gegeven, ze 15 minuten laten nijpen in ons gezicht (vreemde hobbies heeft ons kind) , ons benen laten beklimmen, duwen, stampen, lachen, rollen, onnozel doen op ’t bed, der net niet af stuiken,… Beetje na zeven uur “Hmm, zouden we ze niet in haar park gaan zetten en zo met den tv wat op den achtergrond…?”. En als er nu één moment op den dag is dat Renee graag in haar park zit, dan is het wel ’s morgens, dus ons “plan” zou misschien wel eens kunnen lukken. ;) F. haar erin gezet, haar park wat verschoven, wat eigenlijk absurd is, want zoooo groot is onze living nu ook weer niet, mor soit, en… de tv aan! Hohoho! Wat zijn we slechte ouders! J

 

Om 9u15 schoot ik plots wakker “Ow god, ons kind zit daar nog zo zielig in haar park in de living voor den tv!!!” In de gang hoorde ik al de Smurfen en ons miss aan ’t tetteren, met haar rug naar de blauwe vriendjes gedraaid, schoon aan ‘t “lezen” in haar boekske, waarschijnlijk een verhaaltje aan het voorlezen aan Cornelius haar krokodil die bij haar in ’t park lag. Zo schattig en zo grappig! En zo hebben wij nog bijna twee uur extra slaap gehad, nèh!

 

I.

 

P.S.: Wel een wreed mottig geurke in de living, ze had dan ook een enorme kaka gedaan ondertussen, als wraak waarschijnlijk ;p

 

21:47 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-07-07

Cijfertjes

The results of the jury:

 

Lengte: 72,5 cm

Gewicht: 7 kg 750

Hoofdomtrek: 44 cm

 

Ze blijft een lange smalle, maar voor de rest is alles prima in orde. J

We blijven op vijf voedingen per dag en volgende maand inspuiting tegen mazelen, bof en rubella. Aiai!

 

 

10:52 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-07

2 las chicas

http://www.youtube.com/watch?v=V-ldORi9WWo

En nee, 'k ben nie moe ze, totaal nie eigenlijk!

P.S.: Nie vergeten: www.plasactie.be

 

11:43 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-07-07

Dagje Bokrijk

... is begonnen met eten!

PICT2292

Zotjes doen.

PICT2294

Eeeeeeeeindelijk iets gevonden wat Renee zonder commentaar en in geen tijd opgepeuzeld heeft: een friet!

PICT2296

Steltlopen...

PICT2304

Een schaap dat incognito wil blijven.

PICT2306

Een oud Westvlaams spel: met gekruiste voeten/benen op die balk blijven zitten en met die stok die 4 petten van die rechtopstaande balkjes proberen smijten (ter info: 't was gelukt!).

PICT2307

"Dingen" aan een boom.

PICT2310

Zotjes doen (deel 3424897 van de dag).

PICT2313

Koe -euh- paarden!

PICT2316

Een veld vol... bieten!

PICT2317

Een beest die we "het-beest-met-vier-dingen-op-zijn-hoofd" hebben genoemd.

PICT2319

Mini-varkens oftewel mini-zwijnen oftewel biggetjes aan 't eten bij mama-zwijn!

PICT2323

Biggetjes voldaan en mama-zwijn leeg (denk ik...).

PICT2328

 

19:22 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-07-07

Gentse Feesten

En de Gentse Feesten bezocht vandaag, de eerste keer dit jaar, allez voor mij dan toch, F. was zaterdag al geweest (dé vrijgezellenavond…), heel kort wel, maar wel net lang genoeg om een paar Duvels te drinken ;)

 

En zoals ieder jaar (behalve vorig jaar, want toen had ik platte rust remember) rondgelopen zoals twee kiekens zonder kop, ofwel te laat voor iets, ofwel te vroeg voor iets en we hebben nochtans het G.F.-programmaboekje liggen, maar het meenemen? Ho-ho-ho!

 

Maar het was plezant, een vettige braadworst gegeten, bij Cassis een lekkere ijskoffie gedronken, F. een Duvel, bij Belga Queen nog een drankpauze, ik een icetea, F. een Duvel. ;) Getwijfeld of ik nog oliebollen zou eten. Nope. Getwijfeld of ik nog escargots zou eten. Nope. Leuk volk tegengekomen, geen druppel regen gehad (we hadden nu eens een paraplu mee!). Binnengesprongen in de Fnac, staan kwijlen bij de SLR-cameras, toch maar wijselijk gewoon bij de boeken wat gekocht. Er was een actie: 2 kopen + 1 gratis en ik had nog bons, leuk leuk leuk. Deze gekocht:

 

De vliegeraar – Khaled Hosseini (schijnt heel goed te zijn, had dit o.a. hier gelezen)

Het land van mijn vader – Wibke Bruhns

De zwarte met het witte hart – Arthur Japin

 

Nu nog kunnen beslissen wat eerst te lezen.

 

 

19:25 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-07-07

Estofado de patatas (tapas)

Aardappelstoofpotje

 

Voor 4 personen (wij kregen dit wel met 2 heel gemakkelijk op):

 

Ingrediënten:

400 gram geschilde aardappelen

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel zeezout (gewoon tafelzout lukt ook)

1 grote zoete witte ui

1 teentje knoflook

1 à 2 fijngesneden rode pepertjes

4 tomaten

1 eetlepel zoete paprika

½ glas witte wijn (bijv. Chardonnay)

2 laurierblaadjes

peper

 

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 à 2 centimeter.

Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.

Snijd de ui klein en hak de knoflook.

Bak de aardappelblokjes in de olijfolie, voeg de ui, het rode pepertje, paprikapoeder en de knoflook toe en laat alles 10 min. bakken.

Doe dan de tomaten, de laurierblaadjes en de wijn erbij en laat alles nog 10 à 15 min. stoven.

Kruid alles met peper en zout.

 

(Feeling, juli 2007, pag. 66)

 

Simpel en lekker!

 

21:44 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rijstkoeken voor baby's...

PICT2286

Ons "ferm" eterke gaat het toch eens proberen...

PICT2287

...en dit is de bevinding...

PICT2288

 

17:03 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Leven op grote voet(en)

PICT2281

12:32 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-07

Oesters!

Vrijdagavond mijn date gehad met mijn werkbeest aka mijn bedgenootje J Een date is altijd leuk, en zeker als het totaal onverwacht is. En dan nog wel in de Grade. Dààr ga ik nu eens graag eten zie, niet iedere week uiteraard, maar af en toe. ’t Is daar lekker, redelijk schappelijk van prijs en ze hebben daar mooie (én vriendelijke) garçons en garçonettes. Het was geleden van dertig september tweeduizendenvijf dat we daar gingen eten, we zaten aan dat klein tafeltje, vooraan aan het raam en tijdens dat etentje besloten we ons klein konijn te fabriceren. En die theorie hebben we dan nogal vlug in de praktijk omgezet ;)

 

Ik moest persé de oesters hebben, ze zijn daar lekker, fris en worden mooi geserveerd. F. koos voor de trio van ganzenlever (pastei, gebakken en natuur), naar zijn zeggen was die ook om vingers van af te likken. Tot mijn ontgoocheling waren hun njammie kalfszweriken van de kaart verdwenen en we hebben dan beiden maar geopteerd voor het lam, wat een volwaardig alternatief bleek te zijn. ‘k Moet zeggen één van de betere stukken lam die ik al geproefd heb in mijn leven. Het dessert was een héél moeilijke keuze, zovéél lekkers. Dan toch maar gekozen voor de sabayon met een bol vanille-ijs en rode vruchten: NJAM! Als morantische afsluiter nog een koffietje op hun terras en dan nóg een fokkietje op een terrasje aan het station, lang leve het mooie weer en flinke babysitters die zo een avondje uit mogelijk maken. Zeker voor herhaling vatbaar F.! J

 

10:46 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-07-07

Babynews!

Hooooooooh en vandaag het ongelooflijk fantastische nieuws gehoord dat G. en S. hun tweede spruit verwachten, ergens in december. Zo spannend! Zijn nu al razend benieuwd naar het geslacht én de naam. Hopelijk wordt het een zo zorgeloos mogelijke zwangerschap en een slaapgrage baby!J

 

2007 wordt precies een echt babyjaar! J

 

19:18 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrijgezellen

Vandaag is het de vrijgezellendag van D. en V., en ook de vrijgezellenavond en ook voor een groot stuk vrijgezellennacht, denk ik… J Om organisatorische redenen kon ik er niet bij zijn, maar ‘k ben er vrij zeker van dat F. dat gemis wel zwaar zal compenseren. ’t Weer zit alleszins al mee en voor zover ik al heb mogen horen, was het paintballen heel goed meegevallen, hebben ze toch nog deftig gegeten en waren ze zich nu aan het amuseren op de bowlingbaan, straks nog de Gentse Feesten attackeren, een stripster (stripteuse? stripiseuse?) aanschouwen en dan hopelijk straks allemaal op een ietwat (liefst!) deftige manier thuisgeraken. En dan kunnen we beginnen aftellen naar den trouw zelf, joepie!

 

18:41 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-07-07

Heel belangrijk om als vrouw mobiel onafhankelijk te zijn ;)

PICT2271

Waar zit dienen toeter hier?

PICT2268

Precies beetje zat achter 't stuur ;p

PICT2278

 

16:58 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-07-07

To S. & S. ;)

Ik verneem net dat ik morgen hier getrakteerd word en dat jullie komen babysitten! :)

S.U.P.E.R.! :)

 

21:43 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Congé olé olé olé!

Dag iedereen!

 

Lang geleden hé, maar ‘k heb andere bezigheden voor de moment: kruipen, kruipen en kruipen! Mijn mama kwam me vanavond halen in de crèche en ze was nog contenter dan op andere donderdagavonden, want het is nl. vakantie! Wat dat precies is, weet ik eigenlijk nog niet goed, maar ‘k denk wel dat het iets plezants is, want mijn mama en papa zijn er al de ganse week over bezig. Ze hadden ook iets afgesproken, om deze week niet over het weer te babbelen, om het lot niet te tartelen of zoiets. Mijn mama hoopt dat het zonnetje een beetje zal schijnen tijdens de vakantie, want ze zegt dat ze haar twee melkflessen die onder haar knieën hangen grondig beu is. Allez, mama toch! Melkflessen?!? De enigste die melkflessen heeft, ben ik toch! Zo drie per dag!

 

 

Mijn papa moet morgen wel nog werken, en deze avond en nacht nog van wacht, maar morgenavond is hij dan ook in vakantie. ‘k Heb mijn mama al horen zeggen dat we alleszins eens naar de zee zullen gaan om een beetje in ’t zand te spelen, maar mijn papa is niet zo een grote fan van zand, dus ’t zal nog plezierig worden. Ook gaan we misschien een dagje naar de Zoo om lifolanten en gifarren te bekijken enzo. Spannend!

 

Hopelijk doen mijn mama en papa een beetje hun best om het plezant te maken voor mij tijdens deze veertien dagen thuis, want ik ben wel wat actie gewend. ‘k Heb in ’t geniep toch eens gekeken in mama’s GSM voor het telefoonnummer van Hilde, je weet maar nooit hé, anders ga ik naar ginder ze, ‘k moet dat nie weten eigenlijk, zonder dat ik dat gevraagd heb, halen ze mij daar voor 14 dagen weg, 14 dagen dat ik niet kan spelen met mijn vriendjes en vriendinnetjes of hun tuuten afpakken of met dienen coolen blauwe auto rijden of mijn haar laten kammen door Ferdie of roepen en zotjes doen met Hilde, pffff… ’t Wordt lastig denk ik, maar ‘k zal proberen er ’t beste van te maken!

 

Dada

 

Reneetje Pistoleetje

 

19:26 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-07-07

T.B.

Hoooooooooooooooooooooooooh! 

 

En ik heb een Tom Boonen Tornado T-shirt, een groene natuurlijk, allez, ‘k heb die al een tijdje, ooit van mijn baas gekregen. Nu had diezelfde baas maandagavond (gisteren, na de aankomst hier) de ongelooflijke chance om ’s avonds te mogen gaan eten bij … de Quickstep-ploeg!

 

En??!!?? Nu is mijn groen Tom Boonen Tornado T-shirt gewoonweg gehandtekend door Tom himself! Hoh! Hoh! Hoh! Er staat in drukletters op “Voor Isabel” en dan eronder zijn krabbel “Boonen Tom”.

 

Amai!

 

21:18 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Angst? Fobie?

 

Gisteren, toen ik stond te wachten op Tom B., kwam er een heel vriendelijk meisje naar me toe met de vraag of ik een man/jongen kende die zijn rijbewijs heeft, maar toch een ongelooflijke angst heeft om te rijden. ’t Was voor een nieuw programma op Eén. ‘k Heb efkes heel goed nagedacht, maar ‘k wist gelijk niemand echt… Ook zocht ze nog iemand (m/v) die een enorme schrik heeft voor naalden. Geen breinaalden, maar gewone injectienaalden. Terug nagedacht en weer op niemand gekomen. Ofwel ken ik weinig mensen ofwel ken ik gewoon allemaal mensen zonder angsten. ’t Zal da laatste wel zijn zeker. Maar kijk, ‘k heb dat meisje beloofd om toch eens rond te vragen, dus, hier komt de inhoud van haar flyerke:

 

Gezocht: angst/fobie (VRT)

 

Eén (VRT) is voor het nieuwe televisieprogramma VIVA VICTORIA op zoek naar mensen die onder wetenschappelijke begeleiding hun angst of fobie willen overwinnen.

 

Momenteel zijn we concreet op zoek naar: naaldenvrees, autovrees, angst voor reptielen, angst voor de duisternis en angst voor harde geluiden.

 

Heb je zelf één van bovenstaande fobieën, of ken je mensen die hiervoor in aanmerking komen, neem dan contact op met Sputnik TV via redactie@sputnik.tv of op 03 230 88 10.

 

Alle oproepen worden met de grootste zorg en discretie behandeld.

 

Voilà, ’t is nu aan jullie :p ‘k Weet niet of faken van één of ander fobietje ook meetelt, maar voor diegenen die een TV-carrière willen, is ’t misschien ’t proberen waard ;)

 

20:49 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-07-07

De Tour!

Zo ongelooflijk woeha fantastisch wijs! Dé Tour die aankomt in Gent!

‘k Kan er gewoon nie over! Nie over zeg ik u!

Enniewei, updaten gaan we doen vandaag, speciaal voor u, ja voor u daar :p

Oh, en ik zit thuis vandaag, ja, speciaal voor den Tour, allez, eigenlijk raakte ik gewoon niet aan de crèche en niet naar mijn werk en daarom kreeg ik van mijn baas “een Tour-dag”. Leuk met een grote L!

 

7u30:

F. vertrekt met de fiets (f.i.e.t.s.! u leest het goed) richting werkvloer wegens niet doorkunnen met de auto, uiteraard, waarom zou hij anders de fiets nemen? Zó schattig, alhoewel hij het nooit zèlf zal toegeven, kan ik u zeggen dat hij gewoonweg nerveus was, “met de fiets naar ’t werk” woehoe! J Om 8u05 telefoon dat hij in één stuk (en met nog voldoende adem over om de rest van den dag door te komen) gearriveerd was. En zo nog schattiger dan de situatie al was: “Misschien ga ik wel méér met de fiets gaan werken, zo wanneer het goe weer is, allez ja, ‘k zal zien hé”. Haha, nie-te-doen! U moet F. kennen om de grappigheid hiervan te begrijpen J Volgens F. was er onderweg nog niet echt veel te merken van het Tour-gedoe, wel meer politie op straat en redelijk wat auto’s aan het station met promo-materiaal.

 

10u30:

Op zoek naar vlees. Paraplu meegenomen voor de zekerheid. Drie slagers gepasseerd, drie slagers gesloten (ahja, de Tour!). Buurman (groot wielerfanaat) tegengekomen in de lift die fijntjes de opmerking maakte dat de “èchte Gentieneirs” nog de minste kans zullen hebben om alles deftig te zien want dat “ze” van overal zullen komen. Zal misschien nog wel kloppen want opvallend veel Antwerps gehoord tijdens ons kort wandelingetje.

 

12u22:

Donder en regen! Grrrrrr! Hopelijk stopt het vlug!

 

13u57:

Mij scheel gezocht naar regenvest en beschermhoes voor buggy en eerste sfeer gaan opsnuiven. Héél wat Hollanders, heel wat zatte mensen al (dat belooft voor straks), de minder-validen hebben een heel mooi plaatsje gekregen (geen foto van genomen, beetje onbeleefd niewaar), massa’s hamburgerkramen, gelukkig ook veel toiletten (€ 0,40 voor een plasje)!

 

Sfeerbeeldjes:

 

Supporter van de goeie :p

 

PICT2238

 

De Bijloke

 

PICT2239

Godshuizenlaan met lelijke gedrochten van vuilnisbakken

 

PICT2240

Beeld van aan de Karper de Godshuizenlaan naar beneden (verder naar omhoog gaan lukte al niet meer met buggy, straks misschien dat onding van nen Babybjörn nog eens bovenhalen)

 

PICT2244

Ook Renee is gelukkig geen fan van deze vlagjes

PICT2245

Zoals ik al zei, veel Hollanders en veel drank ;)

PICT2246

Eerst fruitpapmoment, strakjes nog eens gaan piepen, fun!

16u20:

Opnieuw vertrokken, Renee in draagzak (ai!) en nog meer volk dan daarjuist

PICT2248

Sommigen hadden echt wel een heel goed plaatske

PICT2249

 

Wel ongelooflijk om het eens mee te maken zo, je "voelde" gewoon dat ze aan het naderen waren en Michel Wuyts' gezwets valt eigenlijk beter mee als je hem hoort via een groot scherm. Jammer voor Tommeke Tom (alhoewel, de eerste twee plaatsen toch voor de Quickies, en hij heeft het groen, woehoe!), het zal alleszins niet aan ons gesupporter gelegen hebben!

Leuke dag dus!

Hoh, en de avond nog afgesloten met zijn drietjes in Cassis met... mosseltjes! (héél lekker en zelfs te veel om op te krijgen)

PICT2253

Coooooooool zo omgekeerd in den buggy zitten

PICT2254

Maar wel saai, dat wachten tegen dat al die mossels op zijn

PICT2258

En de enige echte... Karl Vannieuwkerke nog gespot! (helemaal rechts onder dat wit ding met een roos hemdje aan... denk ik...)

PICT2260

Ook nog Eddy Merckx op ne meter ver gezien, in zijnen auto een manoeuver aan het uitvoeren en toen lag Renee eindelijk te...

PICT2261

 

12:36 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Laatste nieuwe hobby...

Ik trek mijn eigen nog niet recht, maar ik kan wel al enkele seconden rechtstaan (fier!) en 'k word ook héééél kwaad wanneer mijn bekken plots kantelt, mijn knieën terug plooien en ik terug naar beneden donder.

PICT2235

 

10:24 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aah, dààr ligt mijne GSM...

PICT2232

Vlug nog efkes bellen naar Tommeke Tom om te zeggen dat ik subiet kom supporteren (allez, als 't weer mee zit en ik just niet lig te slapen)

PICT2227

 

10:17 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-07-07

Renee (mét sik), platgefnukkeld!

PICT2214

10:57 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Droom droom droom

PICT2205

10:56 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-07-07

Bovenste tandje! :)

PICT2190

10:56 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Relaxen op zaterdagmorgen

PICT2189

10:55 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hiep Hiep Hoera-a-a-a-a!

En we hebben nog een jarige madam vandaag!

Chica Lies!

Woehoe! Smak smak smak!

 

10:10 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-07-07

Op de boerderij...

Vandaag een échte boerderij bezocht, een échte boerderij met een grote B! Bij G., mijn beste vriendin vanuit het lager, verpleegkundige en (deeltijds) landbouwster en haar bedgenootje K., die per toeval (deeltijds) landbouwer is, daarom dus, hebben ze een boerderij, aha! Er waren net vier nieuwe Franse koeien, volledige witte, zo een BEESTEN! Niet te doen! Hoh! Zo een grote kop en dat lijf en die vier poten. Een uitleg gekregen over het verschil tussen melkkoeien en vleeskoeien. Dan de kalfjes in de weide gaan bekijken. Allez, niet ín de weide, maar schoon langs den draad. Furie, het paard met énorm grote neusgaten, bezocht in de stal. Een kat tegengekomen, ook twee héél kwade honden (namen vergeten, noem ze maar gewoon kwade honden) van héél ver bekeken, een superfluffig dwergkonijn aanschouwd. Renee was van niks onder de indruk, zelfs niet van die mastodonten van koeien. Rare baby! En nogmaals eens zitten bedenken dat ik dringend (!) een tuin wil, met gras, en bloemetjes en klimopplanten en misschien nog één of ander klein beestje, als speelkameraadje voor Appel. Dringend dus, om me te behoeden van volledig te veranderen in een stadsmens, die nog net niet denkt dat melk uit kartonnen dozen komt. Ah nee, dat komt van KOEIEN hé, van melkkoeien!

 

Oh, en G. heeft een mini landbouwerke in haar buik, nog tot eind oktober ergens, spannend! En morgen is ze jarig, 27 worden op 07-07-07, leuk!

 

19:27 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |