10-08-07

De Lijn

Gisterenavond een Irish Pub-date met K., mijn o.a. Kookcursus voor Beginners-vriendinnetje J

Makkelijkst is om met de tram te gaan. Gewoon opstappen op de K. Albertbrug en afstappen in de Zonnestraat. Oorspronkelijk afgesproken rond 20u30, K. had een kwartiertje vertraging in haar schema, geen probleem, ideaal om de etalages in de Veldstraat te bekijken. Opgestapt om 20u09 (tram 22). Een oudere, mannelijke bestuurder, die ofwel 1) zich beter op pré-pensioen zou laten zetten, ofwel 2) slechtgezind was omdat hij “de laten” had, ofwel 3) ’s middags een slecht broodje préparé had gegeten…

 

Ik: Goeienavond, ticketje voor 1 persoon aub (stuk van € 2,00 vast).

Hij: (Wat? De mensen aankijken? Bahnee gij, gewoon door de voorruit blijven staren) Als ge nu nog nie weet da ge ui ticketse an dienen automoat moe keupn!

Ik: Excuseer? (door dat glas ertussen en zijn nogal redelijk Gents accent had ik het niet zo heel correct begrepen dacht ik)

Hij: (herhaalt zijn zinneke)

Ik: Oh ja, sorry, ja, is al een tijdje geleden dat ik nog met de tram gereden heb… (‘k Wou er dan nog bijzeggen, dat ik nergens iets gelezen/gehoord had dat je nu nooit meer een ticket op de tram kunt kopen?)

Hij: Ge kunt an de volgende halte afstapn en doar an dienen automoat ui ticketse keupn!

Ik: Euh… (Oh en diene mens had zoveel chance dat ik al gans de week heel moe loop, anders had ik er wel 't één en 't ander uitgefloept).

Rijdt hij nu toch wel niet door en stopt hij nu toch wel niet speciaal aan die volgende halte alleen voor mij om dààr mijn ticket aan die automaat te kopen??!!?? Hoe belachelijk en onbeleefd is dat nu niet!

Ik: Bedankt voor uw vriendelijkheid mijnheer, maar ‘k zal de rest wel te voet afleggen!

Baf. Deur toe. Tram weg. E*kel! En aangezien het toch nog lang niet donker was, niet regende en ik geen hakken aanhad, ben ik maar te voet richting Irish Pub getrokken. Nèh! Moest ik zo onvriendelijk zijn op mijn werk…?! En dan willen ze dat de mensen hun auto meer thuis laten en meer gebruik maken van het openbaar vervoer, plezant alleszins.

 

K. raadde me aan om eens te reclameren bij De Lijn, ha, en omdat ik nu toch thuis ben vandaag, ga ik mij daar eens ferm mee bezig houden se!

En ’t toppunt van al, rond 22u30 neem ik terug de tram van de Zonnestraat naar de K. Albertbrug, is ’t wel niet weer diezelfden trambestuurder zeker! Ondertussen had ik K.’s ticketje gekregen, want ‘k was het natuurlijk wéér vergeten dat je dit moet “keupn an dienen automoat”.

 

 

09:23 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Amai, inderdaad heel arrogant, grof en volgens mij ook onterecht! Ik denk dat je wel nog steeds op de tram een ticketje mag kopen, maar dat het dan extra veel kost.
Het doet de reputatie van De Lijn inderdaad geen goed aan.
Wel jammer voor al die andere Lijn-werknemers die wel hun best doen en vriendelijk zijn!

P.S. Merci voor je enthousiaste felicitaties ;))


Gepost door: Tamara | 10-08-07

Jawadde dadde Verdomme toch, waarom kom IK dat nooit tegen?!? Ik doe niks liever dan een grote muil opzetten. Lig nu alweer in boel met mijn vriendinnetjes van Vandenborre-uw akte-van-vertrouwen-mijn-gat. Hopelijk krijgde een gratis ritje als vergoeding voor de emotionele schade die ge heel zeker opgelopen hebt ;)
Hopelijk komt mijn berichtje erop, want ik kan die onderstaande karakters echt niet goed lezen...

Gepost door: Steven | 10-08-07

Oppassen wat ik zeg, want schoonmoeder en haar vriend werken voor/bij De Lijn...
Gisteren ook nog een keer de bus genomen. Om van hier (polder) naar de grote stad (Antwerpen) te rijden, kan je ofwel de sneldienst (over de snelweg vroem!) of de toeristenbus (mijlen omrijden, elke 500 meter een halte) nemen. Nu weet ik dat de sneldienst overdag "ongeveer elk uur rond het uur" komt. Dus wij (Ärlis en ik) richting bushokje. Om vast te stellen dat het ding nog maar eens een keer ten prooi was gevallen aan vandalisme en er bijgevolg geen uurregeling hing. Stopt er twee minuten later een bus die volgens zichzelf van Antwerpen naar Kapellen reed. Klopte dus niet, want mijn polderdorpje ligt niet op dat traject. Conclusie: chauffeur is dat vergeten aan te passen. Even opgestapt en gevraagd of hij de sneldienst was. ALS EEN KOE NAAR EEN TREIN, zo keek meneer. Wa zegde? De sneldiengst? Naaje. Gevraagd wanneer die er dan aan kwam. Ah da weete kik ni ee, kan zeng da dien al gepasseerd is, ik raa mainen diengst ee, mier moet kik ni weete. God zij dank was er nog de ietwat nitwit-uitziende mens helemaal vooraan die zeer vriendelijk wist te zeggen dat ik nog een paar minuutjes moest wachten. Soms e!!!!

Gepost door: Loesz | 11-08-07

De commentaren zijn gesloten.