17-08-07

Laatste "baby"foto, vanaf morgen zitten we met a real toddler in huis ;)

PICT2440

20:06 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Iep iep oera!

Ons tsjieka Céline loopt een kwarteeuw op deze aardbol rond!

 

*smijt confetti*

*blaast ballonnen op*

*zet mexican wave in*

*zoenen*

*lekskes van Renee*

 

Pakt maar ui ge-weet-wel-welk-ne frak van de kapstok en loat ui moar ne kjiè goe goan!

08:36 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-08-07

Goedgekomen

Na een goeie 2 maand groeien, zijn moeders frou-frou-knipmanoeuvres, quasi opnieuw volledig hersteld ;)

 Juni

rene120

Augustus

PICT2430

17:19 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-08-07

Landbouwers en dergelijke...

Renee kan sinds kort – om de één of andere reden – mega boeren laten, maar echt zo van "beeeeeeeeur". En te bedenken dat we "vroeger" soms meer dan een uur moesten zitten wachten op zo een mini-landbouwerke, nu gaat dat dus héél vlotjes ;)

 

 

 

En ook nog… scheten! Maar echt zo van die knallers, die je precies enkel verwacht uit een mens van 80 kilo ofzo, heel grappig, en dan kijkt ze zo met een gezichtje en ogen à la “Did I do that?”, grappig, en vooral die eerste scheet van de dag, ’s morgens (nog voor ons ontbijt, op een nuchtere maag dus), bij het afdoen van haar nachtpamper, net wanneer die beentjes in de lucht liggen "ppppppprrrrrrrrtttttttttttt", smakelijk, heel smakelijk. J

 

21:50 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-08-07

Frigo deel II

Bedankt aan de mensen die meeleefden met mijn zeer traumatisch Lijn-avontuur (gebt de karakters goed gelezen Steven ;p), het is bijna verteerd, dus hopelijk blijven er geen te grote psychische letsels over…

 

Dit gezegd zijnde: we kunnen weer groenten en fruit eten en melk bewaren en ongestoord Melo-Cakes stockeren!!! Ahja, want onze nieuwe frigo werd gisteren geleverd.Volgens tinternet zouden ze dus komen tussen 13u en 15u, stom moment dus, maar wel nog tijd genoeg om alles te ontdooien (het diepvriesvakje bestond namelijk van boven tot beneden volledig uit ijs). Kwart voor acht (!) gisterenmorgen gaat F.’s GSM, niet zo bijzonder, want zijn GSM gaat nogal dikwijls, maar nu was ‘t: “ ’t Is hier Vandenborre, we komen uw koelkast leveren tussen 10u en 12u.” Dooow! Wel grappig, ’t eerste wat F. zei na het leuke gesprekje: “Allez, diene mens zegt nu niet eens zijn naam of goeiemorgen of zo”. Ha, F. begint precies mijn beleefdheidsverwachtingen over te nemen ;) Soit, dat onding moest dus nog ontdooid worden, deurtje proberen opentrekken,  houten lepel ertussen gestoken, kom warm water ondergezet en uiteindelijk… de haardroger gepakt. F. zoals een echte kapper beginnen drogen en tegen 10u was alles in orde en stonden ons twee frigootjes in de gang te wachten tot ze zouden geruild worden voor ons nieuw frigootje. Om 11u45 waren ze hier…

 

En nu staat ons (witte product) Proline frigootje van Vandenborre-uw-akte-van-vertrouwen hier te blinken in onze keuken. Leuk!

 

P.S.: Hooh, en nu liggen er vier Magnums “Ecuador Dark” te blinken in ons diepvriezerke.

  

10:32 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-08-07

Mexican wave!

Hier was deze morgen ongelooflijk WOEHOE fantastisch WOEHOE superleuk WOEHOE nieuws te lezen!!!

Van ons drietjes aan jullie drietjes een héél dikke proficiat en keep us posted! :)

P.S.: Als ik me niet vergis, was ik - lang geleden - gepland voor de 28ste februari, ook in een schrikkeljaar, een extra spanningselement dus :)

 

10:32 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Frigo

We zitten met een frigo-probleem. Ons twee oude (kot) frigootjes zijn het aan ’t begeven. T.t.z., mijn frigootje is al enkele weken dood. F.’s frigootje overleeft nog net, het vriesvakje is wel al volledig kapot, met als gevolg dat het frigootje constant vol water staat. Constant druppels op mijn Melo-Cakes EN DAT KAN NIET ZIJN! F.’s frigootje staat ook op mijn dood frigootje en om de één of andere onverklaarbare reden, schiet F.’s frigootje er de laatste weken soms af, die pootjes schieten naar de zijkant en dan valt den bovensten er telkens net niet volledig af.

 

Tijdens ons verlof hebben we dan maar de heel emotionele beslissing genomen om euthanasie toe te passen op F.’s frigootje. Naar Vandenborre getrokken en daar een vervanger voor onze twee beestjes gezocht die dat ene jaar nog zou moeten overbruggen. Eén besteld met een apart deurtje voor het vriesvak, zal misschien iets langer meegaan dan. Morgen komen ze ons nieuw vriendje leveren (en nemen ze hopelijk onze twee wrakken mee). Net gekeken op tinternet, ze komen nu toch wel net tussen 13u en 15u, zo midden den dag en dat het nu morgen net één van de weinige vrije weekenddagen is die we in lange tijd weer zullen hebben. Damn.

 

09:42 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Lijn

Gisterenavond een Irish Pub-date met K., mijn o.a. Kookcursus voor Beginners-vriendinnetje J

Makkelijkst is om met de tram te gaan. Gewoon opstappen op de K. Albertbrug en afstappen in de Zonnestraat. Oorspronkelijk afgesproken rond 20u30, K. had een kwartiertje vertraging in haar schema, geen probleem, ideaal om de etalages in de Veldstraat te bekijken. Opgestapt om 20u09 (tram 22). Een oudere, mannelijke bestuurder, die ofwel 1) zich beter op pré-pensioen zou laten zetten, ofwel 2) slechtgezind was omdat hij “de laten” had, ofwel 3) ’s middags een slecht broodje préparé had gegeten…

 

Ik: Goeienavond, ticketje voor 1 persoon aub (stuk van € 2,00 vast).

Hij: (Wat? De mensen aankijken? Bahnee gij, gewoon door de voorruit blijven staren) Als ge nu nog nie weet da ge ui ticketse an dienen automoat moe keupn!

Ik: Excuseer? (door dat glas ertussen en zijn nogal redelijk Gents accent had ik het niet zo heel correct begrepen dacht ik)

Hij: (herhaalt zijn zinneke)

Ik: Oh ja, sorry, ja, is al een tijdje geleden dat ik nog met de tram gereden heb… (‘k Wou er dan nog bijzeggen, dat ik nergens iets gelezen/gehoord had dat je nu nooit meer een ticket op de tram kunt kopen?)

Hij: Ge kunt an de volgende halte afstapn en doar an dienen automoat ui ticketse keupn!

Ik: Euh… (Oh en diene mens had zoveel chance dat ik al gans de week heel moe loop, anders had ik er wel 't één en 't ander uitgefloept).

Rijdt hij nu toch wel niet door en stopt hij nu toch wel niet speciaal aan die volgende halte alleen voor mij om dààr mijn ticket aan die automaat te kopen??!!?? Hoe belachelijk en onbeleefd is dat nu niet!

Ik: Bedankt voor uw vriendelijkheid mijnheer, maar ‘k zal de rest wel te voet afleggen!

Baf. Deur toe. Tram weg. E*kel! En aangezien het toch nog lang niet donker was, niet regende en ik geen hakken aanhad, ben ik maar te voet richting Irish Pub getrokken. Nèh! Moest ik zo onvriendelijk zijn op mijn werk…?! En dan willen ze dat de mensen hun auto meer thuis laten en meer gebruik maken van het openbaar vervoer, plezant alleszins.

 

K. raadde me aan om eens te reclameren bij De Lijn, ha, en omdat ik nu toch thuis ben vandaag, ga ik mij daar eens ferm mee bezig houden se!

En ’t toppunt van al, rond 22u30 neem ik terug de tram van de Zonnestraat naar de K. Albertbrug, is ’t wel niet weer diezelfden trambestuurder zeker! Ondertussen had ik K.’s ticketje gekregen, want ‘k was het natuurlijk wéér vergeten dat je dit moet “keupn an dienen automoat”.

 

 

09:23 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-08-07

Crèchekiekjes

Droom droom droom

P1130025

Moeder en dochter

P1130075

Met E. en A. (die voor enkele jaartjes Ecuadoriaans meisjes gaan versieren is)

P1130092

Handoplegging door M.

P1130255

Njam njam njam

P1130292

Met K. (°18-08-2005), die dus exact één jaartje ouder is dan ons miss, Renee zal nog ferm mogen eten (én wat zon meepikken ;p) om K. te evenaren binnen een jaartje

P1130913

Smaail

P1130925

Knuffelen met speelkameraadje M.

P1130942

Met dank aan Hilde voor het leuke beeldmateriaal :)


 

18:25 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-08-07

Tijd

Op acht minuten van appartement naar crèche.

En net iets langer van crèche naar werk.

Zien wat het vanavond geeft, maar voor mijn part, mag het altijd vakantie zijn op de wegen.

 

16:18 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-07

Augustus

Terwijl het vorig jaar op dit moment één van de rotste periodes ooit was (niet door het platliggen,want dat was gelukkig al achter de rug), is het dit jaar een superperiode. Dit jaar wordt er me niet gevraagd om mijn levenslange overtuigingen en principes overboord te gooien, zo zonder boe of ba, gewoon wegsmijten, niet omdat ze slecht zijn, neenee, gewoon “omdat ze abnormaal zijn en niet van deze wereld en getuigen van een niet-opgevoed leven”. En die overtuigingen zouden er dan nog eens voor zorgen dat ons miss minderwaardig zou zijn met het nodige gepest gans haar leven. U fronst uw voorhoofd en denkt waar hàlen ze het? Tja, wij vorig jaar ook.

 

(…)

 

Neenee, niks van dit alles tijdens de o zo leuke maand augustus dit jaar. Dit jaar schijnt de zon, letterlijk en figuurlijk. Augustus bestaat dit jaar uit genieten van Renees ontwikkeling die zó vlug gaat: dada wuiven, bravo klappen, draaien met de handjes, op en neer wippen op muziek, tout court mega show geven, schaterlachen, lief doen, redelijk wat knuffelen, af en toe passend en bewust “mama” zeggen, thuis gevecht met eten voeren, in de crèche gelukkig niet, oorlogske voeren met Wannes omdat zijn tuutketting nu net ietske leuker schijnt te zijn dan de hare, toch de confrontatie met gras durven aangaan, een heel grote voorliefde vertonen voor stereo, tv, Xbox, afstandsbediening, laptop en GSM, zich rechttrekken en al vasthoudend wat stapjes verzetten, haar vierde tand (2de snijtand bovenaan) laten doorkomen (ow god, de Verhofstadt-look is precies in the house), haar haar laten groeien, frou-frou in een staartje dragen en dan hopelijk binnen een paar maanden een leuk carrétje hebben, enzovoort enzovoort, …

 

En alle verpesters, stokers en jaloerse, narrow-minded individuen gewoon compleet opzij laten liggen. Nèh! Life can be great!

 

16:27 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-08-07

Een staart in het haar (bedankt é Hilde bedankt ;p) kan rare dingen doen met ne mens ;)

PICT2384

PICT2387

PICT2388

PICT2393

18:28 Gepost door I. en F. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |